"Kuralları mı unuttunuz?"

"Kuralları mı unuttunuz?"

Süper Lig'in 18. hafta açılış mücadelesinde Beşiktaş, Akhisarspor'u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Bilal Meşe maçı köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugünkü Mİlliyet gazetesinde yayınlanan köşe yazısı:

"İkinci yarıya başlangıçlar hep zordur... Üstelik deplasmanda iseniz sıkıntı yaşarsınız, doğaldır. Buna bir de diğer takımların yarışta söz sahibi olduklarını eklemekte yarar var. Nitekim Beşiktaş, Akhisar karşısında ilk yarıda zorlandı dersek abartmış olmayız. Dorukhan’ın ön libero oynamasına karşın, gençliğinin de verdiği enerjiyle sık sık hücuma katıldığını da gözlemledik. 23’te ceza alanı dışından attığı gol, enfes ötesiydi, Kartal’ı bu yarıda baskıdan kurtardı. Dorukhan, Kartal’ın yükselen değeridir, bravo. Akhisar’ın sürekli tempoyu yüksek tutması, çok adamla hücuma çıkması Kartal’ın savunmasını zorladı. Bunda da en büyük faktör, çıkışlarda kaptırılan toplarda, Akhisar’ın orta sahayı rahat geçmesiydi.
Evet Kartal, zaman zaman etkili oyununu üretime fazla yansıtamadı.

***
Ne var ki 45+1’de Burak Yılmaz’ın yakaladığı, ancak çerçeveyi göremediği pozisyon var. Evet, gözlerin ligin ikinci yarısında Burak Yılmaz’ın üzerinde olacağı kesin. Burak’la ilgili negatif bir tablo söz konusu, artı baskı da var. Şimdi, tecrübeli futbolcunun bu olumsuz havayı ortadan kaldırması, atacağı gollerle doğru orantılıdır. Burak’ın koşu yollarına derinlemesine atılan toplarla gole gittiğini biliyoruz. Dünkü gözlemimiz Burak’ın rahat olmadığı ve baskı altında bir görüntü vermesiydi. Daha ilk maçı, hoş görmekte yarar var, kaldı ki Burak o baskıyı üzerinden atacak tecrübe ve donanıma sahip. Yerini Larin’e bırakırken üzüntülüydü, kendisine önerimiz biraz sabır.

***
Neticede futbol takım oyunu olduğuna göre, skor tabelası lehinize ise, kim atarsa atsın gerisi detaydır arkadaş. İlk yarıda Dorukhan, ikinci yarıda ise savunmacı Gökhan Gönül, kafayla farkı ikiye, Burak’ın yerine oyuna giren Larin şık bir vuruşla üçe çıkardı. Akhisar üç farka karşın hız kesmedi, pes etmedi, eyvallah.

***
Peki arkadaş, maç listesinde toplam 13 yabancı var, kuralları mı unuttunuz? Ne diyor kural, esame listesinde 12 yabancı olabilir. Kural hükmen mağlubiyeti işareti ediyor, bunu nasıl atlarsınız. Sokol 81’de attığı gole seviniyor, garibim, bilmiyor ki listede 13 yabancı var, yani attığı gol güme gitti, güme! Maçın skoru 3-1 değil, 3-0 hükmen mağlubiyettir. Böyle bir hata nasıl olabilir? Sorumlular kimlerdir, sadece teknik adama bağlamak, onu suçlamak yanlış olur, yardımcıları nerede, profesyoneller nerede arkadaş?"