"Maç güzel, bitimi daha da güzel!"

"Maç güzel, bitimi daha da güzel!"

Beşiktaş'ın Vodafone Perk'ta 4-1 kazandığı Kayserispor karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Cem Dizdar değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Cem Dizdar'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

"Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, TRT Spor’a yaptığı açıklamada hem her puana hem her bir Euro’ya ihtiyaç duyan takımıyla ilgili şu tespitte bulunuyor: “Takım sonuncu olmasaydı, erkekler başkanlığı bana bırakmazdı!” Kayseri, ilk devre faul sayısını sadece dörtte tuttu. Ülke, oyunu imha etmek için faule sığınan takımlarla dolu. Onlar buna sığınmayınca Beşiktaşlılar için izlenir bir maç çıktı ortaya. İkinci devre farkın artmasını bekleyenler çoğunluktaysa da Kayseri topla oynamayı artırınca Beşiktaş’ın hücum etkisini yumuşattı. Bir de Sörloth’un, Galatasaray’a attığı golün benzerini buldu. Beşiktaş tahmin edilebileceği gibi farklı kazandı. Maç sonunda yayıncı kuruluşun stüdyoya dönmeden uzun uzadıya gösterdiği Beşiktaş takım/tribün eğlencesi ise futbolun en muazzam yanının öne çıkarılmasıydı. Manasız münakaşalar yerine futbolun insani yanına hürmet!.. Elbette bunu kaybettiğinde de yapabilmek...

Gecenin sorusu

Beşiktaş güçlü bir oyun bulamamış olsa da ligin üçüncü basamağında. Bu da ülkede oynanan ‘oyun ortalaması’ ile ısrarla yaşanan hakem bazlı münakaşalardaki seviyesini göstermiyor mu?

Maçın starı

O yaşına rağmen her zaman Atiba. Sonra... Burak, N’Koudou, Ljajic ve Diaby... Caner ve Gökhan’ı da hücum katkıları için eklemek gerek..

Maçın olayı 

Gökhan’ın attığı gol öncesi top çıktı mı çıkmadı mı? VAR incelemesinin gerekçesini en azından sabah akşam hakem kararı tartışan kamuoyunun o kesimine gösterilmesi gerekirdi.

Kısa mesaj

Beşiktaş açısından en önemli olumluluk ısrarlı ve sürekli öne oynama isteği, her daim gol arayışıydı. Bu geliştirilebilir mi, zaman gösterir. Ama ülkedeki ‘sakatlık sorunu’nu da akıldan çıkarmamak gerek..."