"Maçta asıl sükseyi yapan..."

"Maçta asıl sükseyi yapan..."

Beşiktaş deplasmanda Osmanlıspor'u 2-0 mağlup etti. Spor yazarları zorlu mücadeleyi köşelerinden değerlendirdi.

Maçı kaleme alanlar arasında Milliyet gazetesi spor yazarı Atilla Gökçe de var. İşte Gökçe'nin bugünkü köşesinden önemli satır başları:

Hava soğuk... Porselen demlikler gibi tüm oyuncuların burnundan buhar çıkıyor. Zaman zaman kar yağıyor, rüzgar esiyor... Rüzgar kamçı gibi dövüyor adaleleri. Yine de havaya ve buzlu zemine inat dürüstçe oynanan, cesaretle sergilenen bir oyuna tanık olduk. Hakça söylemek gerekirse, oyunu renkli, zevkli ve heyecanlı hale getiren konuk Beşiktaş’tı.

Olcay’ın gidişiyle hüzünlenen Beşiktaşlılar, teselliyi Babel’de aradılar. Hakçası o da fazlasıyla ümit ve teselli servis etti seyredenlere. Takım arkadaşlarıyla uyumluydu. Sol kanatta topu ustaca kullandı. Bekletmeden arkadaşlarına pozisyon oluşturan toplar attı. Zaman zaman asist denedi. Olumlu bir tablo çizdi.

Ama asıl sükseyi yapan Talisca oldu. Topla her buluşmasında hem aklını hem tekniğini kullandı. Soluyla 20 metreden attığı gol maçın en klas hareketiydi. Sakatlık-tedavi sürecinde topu çok özlediği, kendini çok iyi hazırladığı belli.

Talisca görünüşte 10 numara gibi başladı oyuna. Ama bir santraforun yapması gerekenleri de becerdi. Beşiktaş’ta iki kişi dikkatimi çekti. Oğuzhan, o yaratıcı oyun anlayışını ortaya koyduğunda bütün takımın seviyesini yükseltiyor. Arkadaşlarına attığı toplar tam anlamıyla lokum gibi. Peki Cenk Tosun için ne diyelim? Kaleden uzak, sürekli gecikme halinde beklenmedik bir uyumsuzluktaydı. Maçın sonunda toparlandı, ikinci golle kaygıları dağıttı.

Beşiktaş’a maçı kazandıran, özellikle ilk yarıda sahanın her yerinde baskılı ve bol paslı bir oyun oynaması, rakibine iki korner atışı dışında hiç fırsat tanımamasıydı. Ne var ki ikinci yarıda Osmanlı’nın geciken reaksiyonu maça heyecan getirdi. Akçay’ın takımı üst üste gol pozisyonlarına girdi, kullanamadı.

Quaresma ve Babel’in çıkışından sonra Beşiktaş yine de kanatlardan etkin oyununa devam etti. Beck, Talisca, Kerim ve Oğuzhan’ın Osmanlı’nın ataklarına karşı yeniden baskılı hücum oyununa geçmeleri 3 puanı güvence altına aldı. Görünen o ki tatil yaramış!

Etiketler :