"Maçta Tolgay-Q7 anahtar oldu"

"Maçta Tolgay-Q7 anahtar oldu"

Beşiktaş deplasmanda Osmanlıspor'u 2-0 mağlup etti. Spor yazarları zorlu mücadeleyi köşelerinden değerlendirdi.

Maçı kaleme alanlar arasında Vatan gazetesi spor yazarı Güntekin Onay da var. İşte Onay'ın bugünkü köşesinden önemli satır başları:

Maç beklediğimiz tempoda seyretmedi... Kağıt üzerinde son derece ofansif olan Beşiktaş kadrosu son 20 dakikaya kadar Talisca’nın bireysel beceri ile attığı gol dışında ofansif üretkenlikten son derece uzaktı. Bu zeminde pas yapmak ve topla beceri dolu işler sergilemek tabii ki çok zor.
 
Pozsiyon üretememenin dışında rakip yarı alanda topu tutamamanın temel nedenleri Quaresma’nın kötü oyunu, Oğuzhan’ın hücum bölgesine fazla çıkmaması ve Cenk Tosun’un top alamamasıydı. Muhtemelen Cenk de arkadaşlarının kendisine yeterince destek olmamasından ve yalnız kalmaktan yakınacaktır.  Özellikle de Quaresma’nın sadece çizgide kalması hiç ceza alanına girmemesi de Beşiktaş’ın hücumda sorun yaşamasının nedenlerinden biri olarak gözüktü.
 
Talisca, yüksek yüzdeli golcü kimliği ile ve klas golle geri döndü. İlk 11’de oynadığı 8 resmi maçta 7 gol attı ve sezonun kalan bölümünde Beşiktaş için gol konusunda büyük bir güvence olduğunu gösterdi. Beşiktaş, Talisca’nın dönüşü ve Babel’in uyumu ile sonuca daha kolay giden bir takım olacaktır.
 
TOLGAY-Q7 ANAHTAR OLDU
 
Şenol Güneş sarı kartlı ve kötü gününde olan Portekizli yıldıza 69. dakikaya kadar tahammül ederek bir anlamda kötü oyuna da göz yumdu. Tolgay girdikten sonra oyunda dengeyi sağlayan Beşiktaş, Kerim’in de katılmasıyla rakip kalede pozisyonlar da üretti ancak bu kez de  kaleci Karcemarskas’ı geçemedi. Son dakikalarda Atiba’nın harika asisti ve Cenk’in golü ile 3 puanı perçinleyen Kartal, çok önemli bir 3 puanı almayı başardı. Özellikle Oğuzhan rakip ceza alanına yakın oynadığı zaman Beşiktaş’ın hücumları zenginleşiyor, pas kalitesi artıyor. Tolgay’ın orta alana katılması ile hem Atiba hem de Oğuzhan’ın performansı arttı.
 
Ryan Babel ilk maçında çalışkandı, savunmaya yardım etti fakat hücumda o da beklenen katkıyı yapamadı. Ligde geçen yıl ve bu sezon 1 kez dahi mağlup olmayan ama nedense sürekli tartışılan Marcelo-Tosic tandemi bir maçı daha başarıyla geride bıraktı. Genel anlamda iyi bir yönetim gösteren Hakem Ali Palabıyık, Tolgay’ın düşürülmesindeki net penaltıyı yakalayamadı.

Etiketler :