"Maçtan önce herkes 'eyvah yandık' demiştir"

"Maçtan önce herkes 'eyvah yandık' demiştir"

Beşiktaş deplasmanda Osmanlıspor'u 2-0 mağlup etti. Spor yazarları zorlu mücadeleyi köşelerinden değerlendirdi.

Maçı kaleme alanlar arasında Sabah gazetesi spor yazarı Rıdvan Dilmen de var. İşte Dilmen'in bugünkü köşesinden önemli satır başları:

Çok iyi bir takım Osmanlıspor. Önemli silahları Afrika Kupası nedeniyle yok ama Aboubakar da Kamerun'daydı. Futbol enteresan bir oyun, belki Cenk gol atamayacaktı o olsaydı... Hem Galatasaray'ın hem Başakşehir'in kazanması, Beşiktaş için bu deplasmanı daha da önemli haline getirdi. Stada geliyorsunuz...

Şenol Güneş, sahaya bakınca, "Eyvah yandık" demiştir. Çok kötü bir zemindi. Osmanlı da oynayan bir takım olduğu için her iki takıma da zordu. Böylesi bir maçı 2-0 bitirmek çok önemli.

En önemli oyuncular Talisca ve Fabri oldu. Beşiktaş, ligin ciddi favorisi ama enteresandır, 17 hafta geçti, arzuladığımız ya da beklediğimiz Beşiktaş var mı dersek, geçen seneki performansla kıyaslarsak süreklilik yok. Marcelo dışında sürekli iyi oynayan oyuncu yok. Buna rağmen 38 puan yaptı.

İLK GOL KIRILMA ANIYDI

Bu takımda şahane sezon geçiriyor diyebileceğimiz 1 tane oyuncu var.

İnişli çıkışlı çok oyuncusu var. Bireysel anlamda kalitelerinin altında kalmasına rağmen bu puana ulaşıyor bu takım.

Tarak kemiği kırıldı ve döndü Talisca ama yüzünü kapatıp şu vuruşu kim yaptı dersen Talisca derim. Talisca 4-4-2'nin ikinci forveti gibi oynuyor. Kolay goller değil bunlar. Öne doğru hareketli topa sert plase vurmak kolay değildir. Top size gelirse daha kolay vurursunuz.

Hem sert vuracaksınız, hem de topu çevireceksiniz. Maçın kırılma anı oldu o pozisyon... Zor bir rakip Osmanlıspor...

Musa sezonun en iyi oyuncularından biriydi. Cezalıydı bu maçta. Ndiaye'nin olmaması da çok etkiledi.

Yeni transfer Mitrovic, Tosic-Marcelo tandemini nasıl kesecek, merak ediyorum.

Beşiktaş'ın kadrosunda sağ bek, sol bek hücumcu...

Tosic, zaman zaman topla çıkabilir. Oğuzhan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk... Çok ofansif bir kadro. Bir de Osmanlıspor kadrosunu hayal edince bol gol olur diye bekliyordum ama zemin, hava şartları gibi etkenler de var. Bu takımla fazla pozisyon vermeden 2-0 dönmek önemli...

Osmanlı keyif takımı. Moralli, düzenli... Hocaları da öyle. Esprisine söylüyorum, belki puanlarını bile bilmiyordur.

Futbolu oyun olarak gören, iyi de yönetilen bir kulüp. Onları içeride dışarıda zevkle izliyorum.

Gökhan İnler ve Tolgay kenarda otururken Beşiktaş'ın, böyle bir zeminde Babel, Quaresma ve Oğuzhan üçlüsüyle çıkması riskli değil miydi?

Evet dediğiniz isimlerin hepsi de hücum anlamında önemli özellikleri olan oyuncular ama saha yerleşiminde ve oyunda öyle olmadı. Beşiktaş, özellikle skoru bulduktan sonra takım savunması anlamında Babel, Quaresma ve Oğuzhan taktik disipline sadık kalarak oynadılar. Bu yüzden Beşiktaş'ın takım savunması bir zafiyet göstermedi.

Çünkü ne zaman top rakibe geçtiyse geriye gelip savunmada yerleştiler. Beşiktaş, rakibin ne yapacağını değil, "Ben ne yapmalıyım" düşüncesini öne çıkaran bir takım.

Yani Osmanlı'nın oyununa karşı gardını alan değil, kendi oyununu sahaya yerleştiren ve kabul ettiren felsefeye sahipti. Bu da son derece mantıklıydı.

Talisca döndüğü ilk lig maçında golünü attı. Talisca'ya 10 numaradan daha çok ikinci bir forvet diyebilir miyiz?

Talisca'nın özelliklerine baktığımızda, oyunu organize etmekten çok skor üretmede ve pozisyona girmede yetenekleri olan bir futbolcu.

Biz klasik 10 numarayı anlatırken, pas yapan ve takım oyununu oynatan futbolcu diye bakarsak Talisca bu değil. Talisca'nın zaman zaman bu özelliklerini görüyoruz ancak skoru değiştirecek pozisyonlarını daha çok gördük. Talisca'nın vuruş özelliği çok fazla... Takımına da bu şekilde katkı sağlıyor. Zaman zaman belki oyundan kopuyor ama etkili olduğu anlarda skoru belirleyen isim oluyor. Bu da bence bir oyuncu için çok önemli bir meziyet.

Beşiktaş, forvet arayışlarını sürdürüyor. Sizce siyah-beyazlıların santrfor transferine ihtiyacı var mı?

Aboubakar'ın Afrika Kupası'na gitmesi nedeniyle Beşiktaş'ın böyle bir arayışı var ama ben Beşiktaş'ın önceliğinin santrfor olduğunu düşünmüyorum. Bu problemi, Cenk Tosun ve Babel'le çözebileceğini düşünüyorum. Çok iyi bir golcü bulursanız tabii ki alınabilir ancak sadece santrfor almak için transfer yapılmaz. Beşiktaş'ın dünkü futbolunda oyun sakinliğini ve skoru bulduktan sonra oyunun kontrolünü eline almasını çok iyi buldum. Ev sahibi takımda Ndiaye ve Musa Çağıran gibi önemli isimlerin olmayışı, Osmanlıspor'un organizasyonunu fazlasıyla etkiledi. Osmanlıspor o bildiğimiz çabuk, hızlı ve dikine oyun anlayışının altında kaldı.

 

Etiketler :