Mehmet Demirkol: "Fenerbahçe bu maçta sahaya karakter koyamazsa olay olur"

Mehmet Demirkol: "Fenerbahçe bu maçta sahaya karakter koyamazsa olay olur"

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek.

Ajans Beşiktaş - Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı final heyecanı başlıyor. Beşiktaş, hafta sonu 3-1 yendiği Fenerbahçe ile bu kez Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde karşılaşacak. Vodafone Park'ta oynanacak olan mücadeleyi kazanmak isteyen Beşiktaş, rövanş maçı için avantajı eline almak istiyor.

Ntv Spor'da yayınlanan Spor Servisi adlı programda yorumculuk yapan Mehmet Demirkol, Beşiktaş-Fenerbahçe maçını değerlendirdi. Deneyimli yorumcu, şu ifadeleri kullandı;

"Beşiktaş'ta Pepe ve Quaresma dışında her oyuncunun yedeği var, onun dışında herkesin yeri doluyor. Lens geçen sene Fenerbahçe ile ligin 2. yarısında iyi oynamadı. Beşiktaş'ta alternatifsiz oyuncular belli. Quaresma, bir önceki Fenerbahçe maçında çok iyiydi ama o trivela vuruşu gol olmasa bu sefer tepkileri üzerine çekebilirdi. Beşiktaş'ta Şenol Güneş bütün sistemini Quaresma'yı rahat ettirmek üzere kurmuş durumda.

Kupa maçında 2 takımda beraberliği çok sorun etmez ama Fenerbahçe'nin bir karakter ortaya koyup taraftarını ayağa kaldırması lazım. 20 ile 90 arası Fenerbahçe taraftarını silik oyunla depresyona sokmuştur. Bunu telafi etme karşılaşması olacak. Fenerbahçe bu maçta sahaya karakter koyamazsa olay olur. Aykut Kocaman, bu maça hiçbir şeyi değiştirmeden de çıkabilir, Aykut Kocaman'ın yaptığı hesabı kitabı bilmiyoruz. Tek bildiğimiz Fenerbahçe yenik duruma düşünce Valbuena giriyor. Fenerbahçe oynadığı futbolla tek farklı yenilirsek kötü sonuç olmaz sözünü söyletiyor. Oynadığı futbol çünkü bu kadar ışık veriyor. Fenerbahçe başarılı olmak için kendi oyunundan uzaklaşmalı biraz.

Fenerbahçe, Başakşehir maçında bir stratejiyle sahaya çıktı ve maçı kazandı, aynı oyunu Beşiktaş karşısında oynamak istedin ve maçın başında tuttu ama Şenol Güneş taktik değiştirdi ve oyunu geliştirdi, pas istasyonu sayılarını arttırdı. Böyle oynayan bir takıma baskı kurmak çok zor. Beşiktaş'ta önemli olan oyun tercihi, Fenerbahçe'de ise oyuncu tercihleri önemli olacak. Fenerbahçe son maçta baskıyı kırmak için dripling yapan oyunculara ihtiyaç duydu ama onu da çok fazla başaramadı. Fenerbahçe, emniyetli bir oyunu tercih edecek deniyor ama bu emniyetli oyun ne? Geriye çekilip 90 dakika Beşiktaş'ı beklemek mi? Bunun çok emniyetli olmadığını son maçta gördük işte."

Etiketler :