Mehmet Demirkol: "Taşın suyunu sıktılar"

Mehmet Demirkol: "Taşın suyunu sıktılar"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Mehmet Demirkol, Leipzig-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Tolga’nın bu maçta gösterdiği performans, Beşiktaş’ta bir oyuncunun bu Şampiyonlar Ligi yolculuğundaki en başarılı tekil maç performansıydı dersek herhalde yanlış olmaz. Sayabildiğim kadarıyla 7’si net 9 gol kurtarış yaptı. Maçın kaderini tek başına belirleyen adamdı.

Fabri’nin arkasında, herkesin aklındayken bir maça böyle damga vurabilmesini nasıl açıklayacağız? Hem bu maçın önem seviyesi hem de kabul edilmiş yedekliğin verdiği konforla mı? Belki... Kim bilir! Ama ne önemi var ki! Dün akşam herhangi bir kalecinin oynayabileceği en iyi oyunlardan biriyle sahne aldı. Tribünleri dolduran ama takımlarından istediğini alamayan Almanlara eve gittiklerinde anlatacakları sağlam bir hikaye verdi Tolga...

Golün sorumlusu Mitroviç

86’da yediği gole kadar gösterdiği performans Beşiktaş savunmasının maçın başından sonuna kadar yaptığı hataların kapanmaması anlamında faydalı oldu belki de. Mitroviç zaman zaman yaptığı son an müdahaleleriyle akılda kalmış olabilir. Ancak Tolga bu kadar çok gol çıkardıysa bunun başlıca sorumlusu çok ağır kalarak savunmanın dengesini bozan Mitroviç’ti. Tabii tek başına değil. Maça iyi başlayıp geçiş oyununda temel rol oynayan Medel’in hafiften oyundan düşüşü de bunda rol oynadı. Ancak ideal 11’den bu kadar uzakken bunlardan şikayet edecek değiliz.

Orkan güvenliydi!

Lens son vuruşlarda ham kalsa da Negredo’yla uyumlu olmaya çalıştı. Orkan gayet güvenliydi. Necip ve Pektemek de vasatlarının üzerine çıktılar. Ancak asıl önemlisi Talisca ve Oğuzhan’ın baskıyla mücadele etme becerileriydi.

Beşiktaş prestij maçını da kazanarak taşın da suyunu sıktı. Tebriği sonuna kadar hak ediyorlar. Tolga’dan, Şenol Güneş’e kadar... (Fanatik/Mehmet Demirkol)

Etiketler :