Mehmet Umut Nayir'in 12 yıllık yakın arkadaşı Cihan Eliçiçek, golcü oyuncunun hiç bilinmeyen yönlerini anlattı

Mehmet Umut Nayir'in 12 yıllık yakın arkadaşı Cihan Eliçiçek, golcü oyuncunun hiç bilinmeyen yönlerini anlattı

Beşiktaş'la anlaşan Mehmet Umut Nayir'in 12 yıllık yakın arkadaşı Cihan Eliçiçek, golcü oyuncuyu Goal'e anlattı.

Ajans Beşiktaş - İşte Beşiktaş'la anlaşan Mehmet Umut Nayir'in 12 yıllık yakın arkadaşı Cihan Eliçiçek'in Goal'e verdiği röportaj:

Bir futbolcu - aslında daha bir çok titre sahip - son yıllarda Türk futbol tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir hikaye yazdı ve yazmaya devam ediyor. Ben, bu hikayenin henüz yazılmaya başlanmadığı ya da başladığını farketmediğimiz dönemlerden beri en yakın izleyecisi olarak sizlere bu hikayenin kahramanını anlatacağım.

Mehmet Umut Nayir, şahsına münahasır kişiliği, tırnaklarıyla kazıyarak en dipten getirdiği kariyeri, akademik kariyeri ve vizyonu ile Türk sporununda eşine az rastlanır profilde türden bir sporcu olarak ışıltılı bir şekilde sahneye çıktı ve artık uzun yıllar Türk futbolunda söz sahibi olacağı ‘prime-time’ı Beşiktaş’a attığı imza ile birlikte resmen başladı. Sahip olduğu imkanlar ile bugüne kadar başardıkları bile birer peri masalı tadında olsa da Umut Nayir’i tanıyan herkes onun zamanının asıl şimdi başladığını iyi biliyor. Umut Nayir artık olmayı en çok istediği yerde ve Türkiye’ye kendini kanıtlamak için gereken her şeye sahip.

İlerleyen yıllarda hayatı film veya kitap olması muhtemel biriyile ilgili iki sayfalık bir yazı yazmak zordur. Hele ki bu kişinin 12 senedir en yakınlarındaysanız çok daha zor. Ancak birilerinin anlatması gereken harika bir hikayeye sahip Umut Nayir. Başkent TV’den piksel piksel maçlarını izlediğiniz, Football Manager’in her serisinde '‘Umut’un özelliklerini bu sene iyi yapmışlar mı?’' diye heyecanla bakıp, boyunu bile 1.82 yapmış olduklarını görünce yıkıldığınız, beton sahada dizini başını yardığında dizine pamuk sürdüğünüz biri tahmin edersiniz ki her gün Beşiktaş’a transfer olmuyor. Bu yüzden sürekli adı soyadıyla yazmak dahi garip hissetmem için yeterli. Ancak bu yazı bir tanıtım yazısı değildir çünkü Umut gerek sahada, gerekse saha dışında yaptıklarıyla kendisini zaten tanıttı ve yapacaklarıyla tüm dünyaya kendini tanıtacak. Bu yazı, bir başarı öyküsüne dünden bugüne ışık tutmak ve hikayede kimsenin bilmediği ayrıntılar üzerinden yarın varacağı noktaları tahmin etmek üzerine bir yazı olacaktır. İşte Beşiktaş’ın yeni golcüsü, benim ise eski dostum Umut Nayir

Etiketler :