Metin Güler ve Hüseyin Seylığlı, BJK TV’ye konuk oldu

Metin Güler ve Hüseyin Seylığlı, BJK TV’ye konuk oldu

Beşiktaş U-19 Akademi Takımı Teknik Sorumlusu Aydın Tuna ile U-19 Akademi Takımı ve Azerbaycan U-19 milli takımının oyuncuları, Metin Güler ile Hüseyin Seylığlı, BJK TV’de Gürler Akgün’ün moderatörlüğünde yayınlanan Futbol Akademisi programına konuk oldu.

Ajans Beşiktaş - Genç futbolcular, Azerbaycan milli takımına seçilmelerine giden süreci anlattılar

GÜRLER AKGÜN: 2 oyuncumuz Azebaycan Milli Takımı'nda yer alıyorlar . Hüseyin seninle başlayalım bize bu serüveni anlatır mısın nasıl başladı bu fikir?

HÜSEYİN SEYLIĞLI: Yaklaşık 4-5 sene önce oraya bir turnuvaya gitmiştik. U-14 takımımızla orada şampiyon olduk. Orada bizi izleyen Azerbaycan milli takım hocaları bundan sonraki sene bize bir teklif gönderdiler.

GÜRLER AKGÜN: Nasıl aşamalardan geçtiniz Metin?

METİN GÜLER: Seçildikten sonra orada bir kamp dönemi ve bir turnuva oldu. O turnuvaya takımdan 6 kişi seçildi, 6 kişi beraber gittik. Daha sonrasında oradaki turnuvada iyi performans gösterdik ve elimizden geleni yaptık. Ordaki sayımız yavaş yavaş düşmeye başladı. 4'e sonra 3'e son olarak ben ve Hüseyin kaldık. 

GÜRLER AKGÜN: Azerbaycan Milli Takımının Türkiye'den bir oyuncuyu işin içine katması merak uyandıran bir konu değil mi sizce de?

HÜSEYİN SEYLIĞLI: Kesinlikle.

GÜRLER AKGÜN: Gittiğinizde bir de Milli Takımı seçtiniz peki oradaki yankıları nasıl oldu. Azerbaycan tarafındaki yankıları nasıl oldu?

HÜSEYİN SEYLIĞLI: Biraz şaşırdılar tabii. Ama bundan önce de olan şeylerdi tek Türkiye değil Rusya olsun Almanya olsun gurbetçi futbolcular da geliyordu oraya ama işte küçük bir önyargı vardı. Kendi futbolcumuz dururken neden yabancı futbolcular geliyor diyorlardı

GÜRLER AKGÜN: 4 Senedir oradasınız, 4 sezondur gittiğiniz turnuvalardan bahseder misiniz?

METİN GÜLER: Öncelikle dediğim gibi Azerbaycan'daki turnuvadan sonra Almanya'da düzenlenen bir turnuvaya gittik orada da güzel bir dönem geçirdik Azerbaycan'ın daha önce katıldığı en iyi başarıyı elde ettik orda. Ardından U-17 Avrupa Şampiyonası'ndan önce Kazakistan'da bir turnuvaya daha katıldık ve takımı finale kadar taşıdık. Hatta son dakika Hüseyin'in kaçırdığı bir pozisyon var onu atsa belki şampiyon olacaktık İspanya'yı yenerek. Fakat penaltılar sonucu İspanya'ya mağlup olduk. Daha sonrasında da Avrupa Şampiyonası'na katıldık. Azerbaycan'da düzenlenen U-17 Avrupa Şampiyonasında da oynama şansı bulduk.

GÜRLER AKGÜN: Ama önümüzdeki süreçte tabi orda milli takımda A milli seviyesine yükselme ihtamaliniz de var.

HÜSEYİN SEYLIĞLI, METİN GÜLER: Evet, var

GÜRLER AKGÜN: Peki, Azerbaycan Milli Takımı'ndaki antrenörler ve ordaki hocaların size bakışı nasıl?

METİN GÜLER: Şöyle söyleyeyim bize büyük bir önyargı vardı. Elimizden geleni yapıp olabildiğince oraya yararlı olmaya çalıştık. Bu yüzden de sağolsunlar hocalar da bizi hiç bırakmadılar. Ne kadar hoca değişirse değişsin hep yanımızdalardı. Destek oldular ve biz de buraya kadar geldik.

GÜRLER AKGÜN: Siz nasıl bakıyorsunuz oyuncuların yurt dışına gidip milli takımlarda boy göstermelerine?

AYDIN TUNA: Ben bunu fırsat olarak değerlendiriyorum. Kariyer anlamında da futbol geleceği için bir kapı bir fırsat yaratacağını düşünüyorum

GÜRLER AKGÜN: Maç deneyimlerinizden bahseder misiniz ? Milli Takım’da oynarken unutumadığınız bir maç varmı ?

HÜSEYİN SEYLIĞLI: Portekiz Milli Takımına karşı oynadığımız maç var. Çok heyecanlıydım ilk defa o kadar büyük bir atmosferde sahaya çıktım orada 50 bin kişiye karşı oynuyoruz, bütün televizyonlar sizi çekiyor yani inanılmaz bir duyguydu.

Etiketler :