Metin Tekin kadroyu değerlendirdi: "En büyük soru işareti bu..."

Metin Tekin kadroyu değerlendirdi: "En büyük soru işareti bu..."

Beşiktaş’ın tarihi Lyon eşleşmesini Sabah gazetesinin spor yazarları masaya yatırdı.

Ajans Beşiktaş Derleme - Metin Tekin, Gürcan Bilgiç, Levent Tüzemen, İskender Günen ve Murat Özbostan, dev maçın her iki boyutunu da enine boyuna tartıştı. 5 yazarın tamamı Marcelo’nun yerini alternatiflerinin dolduramayacağı görüşünde... Mitrovic, Tosic ve Atınç üçlüsünden ideal bir savunma ikilisi çıkarmak zor olduğunu söyleyen yazarlar Adriano’nun oynamama ihtimali de kaygı verici buluyor.

5 yazardan Metin Tekin'in görüşleri şöyle:

"(...) Maç önü yapılacak değerlendirmelerde bir şeyler söylemek kolay değil. Rövanşlarda önemli olan maç anı değişkenleridir. Nedir bu değişkenler? Maç içinde oluşan şartlardır. Gösterilecek bir kırmızı kart, enteresan bir hakem kararı, ya da Allah korusun ortaya çıkacak bir sakatlık... Bunlar maçın gidişatını etkiler. Yani daha güçlü bir kadro avantaj değil.

Marcelo'nun olmayışı, kağıt üstünde Beşiktaş'ı çok etkiler. Çünkü Marcelo devamlılığı olan bir denge oyuncusu Beşiktaş savunması için. Olası bir Mitrovic-Tosic ikilisi ne kadar güven verir savunmada, bunu sorgulamak lazım. En büyük soru işareti bu.

Çünkü Lyon hakkında benim gördüğüm, takım bütünlüğü ve takım oyunundan çok hücum etkinliği olan bir ekip olarak öne çıkması. Lacazette, Fekir, Valbuena gibi önemli hücum silahları var. Ancak genç stoperleri savunma zaafı yaratıyor. Yani hücum etkinliği olan ancak savunmada takım bütünlüğü yakalayamayan bir takım. Umarım deplasmanda hücum gücü değil, zaafları ortaya çıkar.

(...) Yaşanan bu gerginliklerin maçı etkileyeceğini düşünmüyorum. Tabii ki UEFA herhangi bir seyircisiz ceza açıklasaydı bu etkilerdi. Çünkü Vodafone Arena, Beşiktaş için gerek ligde gerekse uluslararası maçlarda büyük bir itici güçtür. Ancak onun dışında Fransa'da maçta yaşananlar, yöneticilerin yaptığı açıklamalar takımı etkilemez.

Çünkü futbolcu için hikaye, maçın nasıl kazanılacağıdır. Oyuncu da sahaya çıktığında sadece buna odaklanır."