Metin Türel son yolculuğuna uğurlandı

Metin Türel son yolculuğuna uğurlandı

Türk futbolunun duayen isimlerinden biri olan Metin Türel son yolculuğuna uğurlandı.

Ajans Beşiktaş - Türk futbolunun duayen isimlerinden biri olan ve dün hayatını kaybeden Metin Türel’in cenazesi Levent Camii’nde öğlen namazına müteakip kaldırıldı. 

Türel’in cenazesine UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Komitesi Üyesi Şenes Erzik, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Bursaspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ve Teknik Direktör Rıza Çalımbay’ın yanı sıra yakınları ve spor dünyasından birçok isim katılım gösterdi. 

Cenazede konuşan Rıza Çalımbay, Metin Türel’in kendisinde yerinin çok farklı olduğunu söyleyerek şunları dile getirdi:

"Metin Hoca’nın yeri bende çok farklı. Ben genç takımdayken beni ilk A takıma alan, antrenmana çıkartan hatta Tekirdağ’a kadar gelip beni seyredip beğenen ve takıma alan birisiydi. Onun verdiği öğütlerle yolumuza devam ettik. Çok iyi yerlere geldik sayesinde. Ben çok iyi bir değeri kaybettiğimize inanıyorum. Çünkü her yönüyle mükemmeldi. Herkese bir şeyler öğretmeye çalıştı”

Kasımpaşa Teknik Direktörü Mustafa Denizli de milli takıma ilk kez Metin Türel ile gittiğini anlatarak şunları söyledi:

“Hocaların hocasıydı. Benim de hocamdı. Milli takım formasını Metin abiyle giymeye başlamıştık. Ondan evvel milli takımda görev yapıyorduk ama ilk Metin abiyle bu fırsatı yakaladık. Üzerimizde büyük hakkı var. Hayatımız boyu bize gösterdiklerinden ötürü hakkımızı helal ediyoruz. İnşallah o da bize hakkını helal etmiştir. Onlar bir yolculuk başlattı biz de bu yolculuğu devam ettirmek için elimizden gelen her şeyi ortaya koymaya devam edeceğiz”