Milli yıldız, Beşiktaş'a 'evet' dedi! Kulübüyle görüşmeler başladı

Milli yıldız, Beşiktaş'a 'evet' dedi! Kulübüyle görüşmeler başladı

Kadrosuna önemli yıldızları dahil eden Beşiktaş yönetimi, milli futbolcunun transferinde büyük aşama kaydetti. Deneyimli oyuncu siyah-beyazlılara Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle 'evet' dedi. Kartal oyuncunun kulübüyle transfer pazarlığını sürdürüyor.

Ajans Beşiktaş - Kaan Ayhan transferinde sıcak saatler yaşanıyor. Teknik direktör Sergen Yalçın’ın yönetime “Kaan gelirse bizim için çok daha iyi olur. Hem orta saha oynuyor hem de stoper. Ayrıca Türk pasaportu var. Kaan Ayhan yabancı oyuncu sayısının düştüğü bir dönemde çok yönlü olması nedeniyle bize ciddi anlamda katkı sağlar” ifadelerini kullandığı belirlendi. Milli oyuncu konusunda başarılı hocanın görüşlerini alan yönetim, satın alma mecburiyeti olan kiralık bir kontratla deneyimli oyuncuyu kadroya dahil etmek için harekete geçti.

SASSUOLO'YLA GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Önce Kaan Ayhan'la resmi görüşmelere başlayan yönetim, 26 yaşındaki futbolcudan olumlu yanıt aldı. Yönetim, milli futbolcunun transfere yeşil ışık yakmasının ardından Sassuolo ile temaslara başladı.

SATIN ALMA OPSİYONUNU EKLETMEK İSTİYOR

Bu transferin bitmesi halinde orta sahaya bir takviye daha konusunda eli rahatlayacak olan siyah-beyazlılar, İtalyan kulübünün istediği 6 milyon euro civarında bonservis bedelini hem daha da aşağıya çekmek hem de ilk senesini kiralık olmak kaydıyla satın alma opsiyonunu sözleşmeye ekletmek istiyor.

KAAN'IN GELME İSTEĞİ, BEŞİKTAŞ'IN ELİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Milli futbolcunun Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle gelme isteğinin transfer pazarlıklarında Beşiktaş'ın elini güçlendiriyor. Sassuolo geçen sezon 2.5 milyon euro karşılığında deneyimli oyuncuyu renklerine katmıştı.

SÖZLEŞMESİ 2024'TE BİTECEK

Kaan Ayhan'ın Sassuolo ile olan sözleşmesi 2024'te sona erecek. Tecrübeli savunmacı İtalya Serie A ekibinin formasıyla 20 resmi maçta süre aldı. Kaan Ayhan bu karşılaşmalarda gol ya da asist katkısı sağlayamadı.

SCHALKE'DE BAŞLADI

26 yaşındaki tecrübeli savunma oyuncusu Kaan Ayhan, futbol kariyerine Schalke altyapısında başladı. Kaan Ayhan, 2009'da Schalke U-17 takımına davet edildi. Tecrübeli futbolcu daha sonra 2013'te Schalke A takımına kadar yükseldi. Kaan Ayhan 2015-2016 sezonu devre arasında Frankfurt'a kiralandı. 26 yaşındaki savunmacı daha sonra Schalke'ye geri döndü.

FORTUNA'DA PARLADI

Kaan Ayhan, 2016-2017 sezonunda Fortuna Düsseldorf'a transfer oldu. Burada 4 yıl geçiren tecrübeli savunmacı, 2020-2021 sezonu başında İtalya Serie A ekibi Sassuolo ile sözleşme imzaladı.

A MİLLİ TAKIM'DA FORMA GİYİYOR

Kaan Ayhan, A Milli Takım'dan yana kullandı. Alman pasaportu da bulunan Türk futbolcu A takım düzeyinde Türkiye'yi tercih etti. Kaan Ayhan, A Milli Futbol Takımı'nda 40 resmi maçta süre aldı. Tecrübeli savunmacı bu karşılaşmalarda 4 gol atma başarısı gösterdi. (Milliyet - Serdar Sarıdağ)