"Mirin doğru hamle,Burak sıkıntılı!"

"Mirin doğru hamle,Burak sıkıntılı!"

Süper Lig'in 18. hafta açılış mücadelesinde Beşiktaş, Akhisarspor'u deplasmanda 3-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Erman Özgür maçı köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Erman Özgür'ün bugünkü Fanatik gazetesinde yayınlanan köşe yazısı:

"Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışına devam edebilmesi için olumlu olması gereken ayrıntılardan ilki yapılan transferlerin iyi çıkmasıydı. İlk izlenimlerde Mirin’in gösterişsiz, soğukkanlı ve bireysel anlamda çok hata yapmayacak bir oyuncu olması sezonun ilk yarısında Necip-Medel gibi orta sahadan kırma stoperler ile oynayan Beşiktaş için çok doğru bir transfer hamlesi gibi duruyor.

Baskıyı kaldırıyor

Yüksek toplardaki etkili görüntüsü, atletik yapısı ve bir stopere göre çabukluğunun iyi olması, ilk izlenim olarak Mirin’in Beşiktaş’a faydalı olacağını hissettirdi. Bunun dışında yaşının genç olması ve daha önce yaşadığı şampiyonluk üzerinden stresli anlarda baskıyı kaldıracak bir tecrübeye sahip olması da Mirin’in Beşiktaş için doğru bir hamle olduğu da diğer ayrıntı. Gelelim Burak Yılmaz’a... Golcülüğünden, fizik gücünden şüphe duyulacak bir oyuncu değil. Maç eksiği çok fazla hissedildi. Fakat kulübesinde 3 tane daha santrfor olan (Güven-Mustafa- Larin) bir Beşiktaş için en doğru tercih, çok iyi bir maç oynamamış olsa da Burak Yılmaz’dı.

Tepkiye alışık ama...

Zaman içerisinde, ceza sahası içerisine Dorukhan ve Ljajiç gibi göbekten, Caner, Quaresma ve Gökhan gibi kenardan top getiren oyuncular varken, Burak Yılmaz’ın uzun zamandır özlenen santrfor profilini sergileyecek bir potansiyeli var. Bunu baltalayabilecek en önemli detay Beşiktaş taraftarı. Eğer Beşiktaş taraftarı, Burak Yılmaz’ın maçın son 10 dakikasında gösterdiği tepki gibi oynadığı ya da oynayacağı oyuna sürekli tepki gösterirse transferi bitmiş bir oyuncu üzerinden takımlarına zarar verebilir. Burak Yılmaz’ın da her ne kadar tepki almaya alışık bir oyuncu olsa da kendi taraftarından göreceği bu tepki, oyununu olumsuz etkileyecektir."