Mirin'le ilgili şok iddia! Football Leaks belgelerinde adı geçiyor...

Mirin'le ilgili şok iddia! Football Leaks belgelerinde adı geçiyor...

Beşiktaş'ın devre arasında PSV Eindhoven'dan renklerine bağladığı Nicolas Isimat-Mirin de adı Football Leaks belgelerinde geçen futbolcular arasına katıldı.

Ajans Beşiktaş - Fransa'da yayım yapan France 3 et Mediacites adlı haber kuruluşlarının Football Leaks belgelerinden derlediği habere göre Fransız stoperin 2013 yazında Valenciennes'den Monaco'ya transferinde usulsüzlükler yapıldı. 

İddialara göre Valenciennes kulübünün başkanı Jean-Raymond Legrand, kulübün hesaplarını dengelemek için o dönem Ligue 1 ile vergi konusunda sıkıntı yaşayan Monaco'yla iş birliği yaptı ve Mirin'i de bu amaç için kullandı.

Fanatik Gazetesi'nin haberine göre; Belgelerde Mirin'in menajerliğini yapan Marc Goiran'ın 9 Mayıs 2013 tarihinde oyuncusunun transferiyle ilgili olarak Monaco'nun as başkanı Vadim Vasilyev'e şunları söylediği kaydedildi:

"Isimat konusunda özellikle Valenciennes kulübünden büyük baskı görüyorum. Valenciennes, Fransız Ulusal İşletme Kontrolü Müdürlüğü'ne mevcut finansal durumunu açıklamak ve gelecek döneme yönelik somut gelirler göstermek zorunda."

"Başkan, medyaya şu anda Ligue 1 yönetimiyle sorunlar yaşayan Monaco'nun lehinde demeçler veriyor. Ben bunların gerek kulüp gerekse de saray nezdinde iyi karşılanacağını belirttim. Bu güzel ilişkiyi gelecekte de koruyabilmek adına ona karşı dürüst ve açık olmak zorundayız."

İddialara göre Mirin'in transferi için 1 Haziran'da 4 milyon euro artı bonuslar karşılığında prensip anlaşmasına varılıyor. 11 Haziran'da ise Valenciennes Başkanı Legrand, Monaco'nun sahibi Dimitri Rybolovlev'e şu mesajı gönderiyor:

"Bildiğiniz gibi kulübümüz finansal durumunu 18 Haziran'da açıklamak zorunda. Bu nedenle söz konusu tarihte bu operasyonun gerçekleşmesi için tarafınızdan kesin bir taahhütte bulunmamız bizim için özellikle yararlı olacaktır."

13 Haziran'da Rybolovlev'den gelen cevapta ise teklifin kabul edildiği belirtiliyor. Bu şekilde Valenciennes, ceza almaktan kurtuluyor.

Etiketler :