"Muhteşem Adem"

"Muhteşem Adem"

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Ankaragücü’nü farklı mağlup etti. Fotomaç Gazetesi Spor Yazarı Turgay Demir maçı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Turgay Demir'in bugünkü köşe yazısı:

"Beşiktaş üç bölgede zorunlu ve ağır bir rotasyon yaparken, ısınma sırasında Medel sakatlanınca planlar bir kez daha bozuldu. Onun yerine 11'e dahil olan Gökhan da maç içinde sakatlanıp çıkınca FEDA dönemindekine benzer bir 11 gördük sahada; Fatih, Dorukhan ve Güven gibi gençler görevdeydi!
Zorlu bir rakiple, bu şartlarda deplasmanda oynamak istemezsiniz… Maç öncesi benim favorim Ankaragücü'ydü…

***
Ancak öyle bir Beşiktaş izledik ki, inanamadık; rakibe boş alan bırakmayan, savunma arkasına sarkan, şut atan, çok rahat pozisyon üreten ve goller atan bir Beşiktaş'tı.
Gecenin aydınlatma fişeği Adem Ljajic'ti; muhteşem oynadı, gol, asist, direkten dönen top, ne varsa ondaydı. Güven'e attığı pas on numara beş yıldız, Güven'in vuruşu ise daha da fazlasıydı.

***

Dorukhan Atiba ağabeyine ayak uydurdu, basmadık yer bırakmadı, Necip savunmanın sağında sırıtmadı, genç Fatih ona keza.
Quaresma bir amatör heyecanla oynadı, havalı değil istekliydi. Karius kritik anlarda önemli kurtarışlar yaptı… Şaka değil, Adriano, Babel, Lens, Vagner, Pepe, Medel sahada yok ve Beşiktaş gençleriyle Ankaragücü'nü ezdi geçti.
Ankaragücü de elinden geleni yaptı, pozisyonlar da buldu ama gereğinden fazla gergin olmaları işlerini iyi yapmalarını önledi.
Sanırım bunun sorumlusu da sevgili başkanları.
Takım ruhuyla mücadele eden bir Beşiktaş izledik bu sezon ilk kez ve ortaya farklı bir skor çıktı.
Bu galibiyet derbi öncesi moral oldu hiç kuşkusuz."