"Nerede bu adamlar?"

"Nerede bu adamlar?"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Önce namevcutları yazalım...
Babel yok, Atiba yok. (Tosiç bile yok!)
Evet, ev sahibi Bursaspor’un da -en başta Batalla- bir çok sakatı var, haksızlık etmeyelim.
Ama yine de Beşiktaş’ın namevcutları daha fazla.

Çünkü saha içinde görünüp de oyuna girmeyen, ortada görünmeyen, “yokları oynayan” çok adam var.
Gökhan Gönül... Pepe, Vida, Oğuzhan... Lens... İlle de Talisca!
Bırakın, kulüp muhasebesi “maç başı” ücretlerini günü gününe ödesin. Ama bu saydıklarımın maça olumlu bir katkısını gören varsa beri gelsin!
Bu oyunda Fabri’nin - yediği gollere rağmen - yoklar hanesine yazılması yanlış olur. Asıl hesap vermesi gerekenler, şaşkın ve dağınık savunma oyuncularıdır. Tüm iyi niyetine rağmen Negredo kendi kalesinin ağzına geliyor ve -ters bir vuruşla - Bursaspor adına gol atıyorsa kendi takımına... Bırakın kızmayı, protestoyu. Şu hazin duruma bakın, yeter!
Beşiktaş 13. dakikada Adriano’nun sağıyla 30 metreden Harun Sevinç’i avladıysa, alkışlamalısınız. Zaten attığı açılış golünün sonrasında da var gücüyle sağda - solda elinden geleni yaptı.
Oğuzhan o kadar verimsiz ve yavaştı ki daha pasını vermeden, rakipleri gelip ayağından aldılar topu. Kullandığı paslar da adresi bulamadı. Oyunun asker kaçağı da Talisca’ydı. Ne niyetini, ne sorumluluğunu, ne de disiplinini görebildik.
Bu garip ve tuhaf durumu anlatırken Bursaspor’un hakkını da yemeyelim... En başta Yusuf  Erdoğan, tıkır tıkır akıp gittiler Beşiktaş yarı alanında. Delarge’nin attığı golde Gökhan Gönül ve Pepe o alanı nasıl boş bırakır, anlaşılır gibi değil. Hem savundular hem hücum ettiler, hem de olağanüstü mücadele ettiler. Bu arada Beşiktaş’ın ikinci yarıda girdiği dört pozisyondan gol çıkaramaması da ayrı bir beceri yetersizliği.
Bu maçta Şenol Güneş’in hamlelerini de sorgulamak gerekir. Lens’le Love’ı değiştirmesi beklenen bir şey. Gökhan’ı oyundan çıkarması gecikmiş bir hamle. Caner’in oyuna girişi bir asist getirdi. Oğuzhan - Pektemek değişikliği ise Şenol Güneş’in çaresizliğini ortaya koyan bir uygulama. Bu oyuna beraberlik bile fazla. Bakarsınız sezon sonunda yararı olur... Kim bilir! (Milliyet/Atilla Göçke)

Etiketler :