Nihat Özdemir'den harcama limiti açıklaması! "Takımların yeni harcama limitlerini bugünden itibaren kulüplere bildireceğiz."

Nihat Özdemir'den harcama limiti açıklaması! "Takımların yeni harcama limitlerini bugünden itibaren kulüplere bildireceğiz."

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Türk futbolunun gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Türk futbolunun gündemi hakkında beIN Sports'a açıklamalarda bulundu. İşte Nihat Özdemir'in açıklamaları;

"Sezon başlamadan önce, takım harcama limitlerinin nasıl hesaplanacağına dair hesaplamaları tespit ettik ve kulüplerle bunu karşılıklı görüştük. İlan ettiğimiz değerlere göre kulüpler kendi bilançolarını bize verdiler."

"Bu bilançolar; gelir gider tabloları, gözüken tablolar neticesinde her kulübün harcama limitlerini tespit ettik. Kasımpaşa'nın bir durumu var. Benim bankalara borcum yok diyorlar ancak bilançolarına baktığımız zaman ana şirketlerine borçları var. Bu da bir borç."

"Rezerv lig için sadece Beşiktaş, Trabzonspor, Göztepe başvuruda bulundu."

"Yeni bir sponsorluk geliri varsa, futbolcu satışı varsa, Avrupa'ya katılınacaksa, tüm gelirleri göz önünde bulundurarak takımların harcama limitlerini bildireceğiz."

"Yayıncı kuruluş ile kontratımız 5 yıllık. Bu sene 3. yılımız. Biz istiyoruz ki, daha da uzun çalışalım. Gördüğüm kadarıyla yayıncı kuruluş yöneticileri de daha uzun çalışmak istiyor. Birkaç gün içinde yeni sezonla ilgili anlaşmamızı bitirip devam edeceğiz."

"Birkaç yıl içerisinde inanıyoruz ki, Süper Lig'de bulunan tüm takımların bütçeleri gittikçe düzelecek, borç yapılandırmasını yapmış olacaklar ve bu şekilde mali olarak düzlüğe çıkmaları sağlanacak."

Etiketler :