Nihat Özdemir'den yabancı kuralı ve harcama limiti açıklaması

Nihat Özdemir'den yabancı kuralı ve harcama limiti açıklaması

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, yabancı kuralında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını, harcama limiti konusunda da ellerinden geleni yaptıklarını açıkladı.

Ajans Beşiktaş - Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, A Spor'da katıldığı bir programında kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

Özdemir'in açıklamaları şu şekilde:

"Yayıncı kuruluş, 2020-21 sezonunda ödemesi gereken miktarın tamamını ödedi ve biz de kulüplerimize dağıttık. 2021-22 sezonu için beIN SPORTS'la görüşmelerimiz devam ediyor. En geç 1 hafta içinde görüşmelerimizi tamamlayacağız ve kulüplerden görüş alacağız.

Yabancı kuralı konusunda hiçbir değişiklik yok. Tahkim Kurulu'ndan yönetim kurulu lehine karar çıktı. Şu anda transferler bu sistem içerisinde yapılıyor. Süper Lig ve TFF 1. Lig yakında başlayacak.

Harcama limitleri için elimizden gelen bütün yardımları yaptık. Artımları yüzde 25 olarak açıkladık. Kuru 2020-21 sezonunun ortalama rakamı olarak aldık. Kuru da sabitleyerek, harcama limitlerinde elimizden geleni yaptık. Beşiktaş'ın sıkıntısını Ahmet Nur Çebi bize iletti ama bunu bir takıma yapmamız mümkün değil. Yapacağımız şey, sadece Şampiyonlar Ligi'nde değil, Süper Lig'de de kullanılacak."