Ömer Güvenç: "Hakem iyi yönetti"

Ömer Güvenç: "Hakem iyi yönetti"

Vatan gazetesi yazarı Ömer Güvenç, Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yorumladı.

Ajans Beşiktaş - Derbi gibi bir derbi izledik. Hani ortaya karışık derler ya her şey vardı maçta. Kırmızı kartlar, penaltılar, sinir harpleri...  Hem futbol hem de mücadele en üst düzeydeydi. Her 2 takım futbolcuları da her şeylerini ortaya koyarak kazanmak için ellerinden geleni yaptılar.
 
F.Bahçe maçın başında kendi saha ve seyircisi önünde oynaması nedeniyle daha çok hücumda göründü. Beşiktaş ise sadece karşılıyordu. Beşiktaş’ın iyi oynadığı maçlarda oynanan futbola bakın. Ön plana hep orta sahasıyla çıkmıştır. Dün Oğuzhan’ın biraz gayreti dışında, özellikle Talisca ve Atiba kendilerinden beklenmedik şekilde düşük bir performans gösterdi. Şenol Güneş oyuncu değişikliklerinde çok geç kaldı. Atiba veya Talisca ikilisinden birini çıkarıp kesinlikle Tolgay’ı oyuna almalıydı. Beşiktaş orta sahası maç sonuna kadar bir türlü istenen performansı gösteremedi. 2. yarıda daha atak, daha çok oyuncuyla golü arayan bir role büründü siyah-beyazlılar. Pozisyon da buldular ama gole çeviremediler.
 
HAKEM İYİ YÖNETTİ
Caner beklenenden çok uzak bir performans sergiledi. Ne hareketli ne de duran toplarda bir tek olumlu ortası yoktu. F.Bahçe ise bu maça çok iyi hazırlanmış. İstekli ve arzuluydular. Janssen’i çok başarılı buldum. Ali Palabıyık’a gelince... Böylesine temposu ve tansiyonu yüksek bir maçı iyi yönetti. Yanlış veya doğru gördüklerini çaldı. Ve verdiği çoğu karar doğruydu. Ama yine bana göre Cenk’e yapılan penaltıyı es geçti.

Etiketler :