Ömer Üründül: "Bu galibiyet sizi yanıltmasın"

Ömer Üründül: "Bu galibiyet sizi yanıltmasın"

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Çaykur Rizespor'u farklı mağlup etti. Sabah Gazetesi Spor Yazarı Ömer Üründül, karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Ömer Üründül'ün bugünkü köşe yazısı:

Beşiktaş için Rize maçı her yönüyle çok önemliydi. Galatasaray'ın da yenilgisiyle üç puanla kötü gidişe 'dur' denecek aynı zamanda da küskün taraftarın gönlü alınacaktı.
Tamamen dolu tribünlerde maça çok hızlı ve tempolu bir başlangıç yaptılar.
Müzmin yedek Mustafa Pektemek, henüz 3. dakikada kaliteli bir gole imza atınca, hem kendisinin hem de takımın morali üst düzeye çıktı. Kısa süre sonra da Orhan'ın gereksiz yere yaptığı hareketle kırmızı kart görmesi artık bütün saha içi dengeleri Beşiktaş lehine dönüştürmüştü.
Mustafa Pektemek devre sonunda güzel bir kafa vuruşuyla farkı ikiye çıkardı.
Ancak 10. dakikadan 40. dakikaya kadar Beşiktaş'ta yine ciddi olumsuzluklar göründü. Bu 30 dakikalık bölümde bir kişi eksik mücadele eden Rize karşısında üretkenlik sağlanamadı.
Yine sahneye Quaresma çıktı. İyi oynuyordu, rakip 10 kişiydi ve takımı öndeydi.
Ama bu kadar elverişli bir durumda dahi sarı kart görerek Başakşehir maçı öncesi cezalı duruma düştü.
Beşiktaş ikinci yarıya da iyi başlamadı.
Üstelik bir de gol yediler. Bu golden sonra eksik Rizespor büyük bir mücadele ortaya koymaya başladı. Ardından Beşiktaş penaltı kazandı. Penaltı kaçtı ancak Saadane yaptığı hareketle ikinci sarı karttan kırmızı görünce maç orada bitti. Çok rahatlayan Beşiktaş bastırdıkça bastırdı ve Caner'in Rizeli oyuncuya çarpıp gol olan vuruşundan sonra fark geldi.
Ancak bu galibiyet kimseyi yanıltmasın.
Çünkü sahada işler istenildiği gibi gitmiyor.
Rizespor belki dokuz kişi kalmasa daha değişik şeyler de yaşanabilirdi.
Hakem Bülent Yıldırım ne yazık ki zayıfı ezmeye devam ediyor. Maçta ne önemli yanlışlar yapıyor da orada Saadane'yi penaltıdaki sarısından sonra takibe alıp ikinci sarıyı göstermesi hiç yakışık almadı. (Ömer Üründül/Erman Toroğlu)

Etiketler :