Önce derbi, sonra Sergen Yalçın'a imza!

Önce derbi, sonra Sergen Yalçın'a imza!

Spor Toto Süper Lig'de lider olan ve Ziraat Türkiye Kupası'nda da finale çıkan Beşiktaş'ta gözler Sergen Yalçın'da. Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe derbisi sonrasında yeni sözleşme için masaya oturmayı planlıyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ı Spor Toto Süper Lig'de liderliğe yükselten ve bu anlamda sezon başında oluşan beklentilerin çok üzerine çıkan, Ziraat Türkiye Kupası'nda da takımı finale taşıyan Sergen Yalçın'ın yeni sözleşmeyi imzalayıp imzalamayacağı merak konusu. Sergen Yalçın ile yeni sözleşme yapılacak mı?

Top Başkan Çebi'de

Kamuoyunun gündeminden düşmeyen bu konuda siyah-beyazlı yönetim ne zaman harekete geçecek? Ajansspor'un ulaştığı bilgilere göre; bu konuyla doğrudan Başkan Ahmet Nur Çebi ilgileniyor. Ve başkan Çebi, Fenerbahçe derbisinden sonra verilecek milli maç arasında Yalçın ile el sıkışmak için harekete geçecek. Yeni sözleşme için yöneticilerden Emre Kocadağ da geride bıraktığımız günlerde ilk işareti vermişti. Taraflar arasında hiçbir sıkıntı bulunmuyor.

1.5 yıl için 9 milyona imza attı

Yalçın, her ne kadar ilk günden bu yana kendisi için sözleşmenin önemli olmadığını söylese de siyah-beyazlı yönetim, büyük bir özveriyle çalışan hocasına kulübün içinde bulunduğu mali duruma rağmen iyi şartlar içeren bir sözleşme sunmak istiyor. Yani; iyileştirilmiş bir mukavele için çalışılıyor. Yalçın, geçen yılın Şubat ayında toplam 9 milyon lira karşılığında 1.5 yıllık sözleşmeye imza atmıştı.

Beşiktaş, şampiyon olup UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gidebilirse, her iki taraf için de bu çok olumlu yansıyacak. Kulübün mali açıdan eli rahatlayacak, Yalçın da futbolun en büyük vitrinine çıkma şansı elde edecek. Mevcut yönetimin görev süresi gelecek sezon sonu bitecek. Çebi, bu nedenle opsiyonlu bir sözleşme planlıyor. Çünkü başkan, bir sonraki döneme dair başka bir yönetimin gelme ihtimalini de gözeterek, bağlayıcı davranmak istemiyor. Ama kendisinin devam etme olasılığı çok yüksek olduğu için Yalçın'a 3 yılı opsiyonlu olmak üzere 4 yıllık bir sözleşme teklif edecek.

Şampiyonlar Ligi Ön Elemesi'ne götürdü

Geçen sezonun ikinci devresinin başlarında, yıllık 12 milyon liraya çalışan ve 3 yıllık sözleşmeye imza atmış olan Abdullah Avcı ile yolların ayrılması sonrasında Beşiktaş'ın başına geçen Sergen Yalçın, takımı üçüncü yaptı. Trabzonspor'un aldığı ceza nedeniyle Kara Kartallar, lig ikincisi statüsüyle Şampiyonlar Ligi ön elemesi oynama hakkını elde etti.

Ezeli rakipleri yendi

Beşiktaş'ta kısıtlı bütçeye rağmen yola çıkılan bu sezon için yapılan transferler kamuoyu tarafında şampiyonluk mücadelesi için yeterli bulunmadı. Ve takım de sezonun ilk bölümünde iyi sonuçlar alamadı. Ancak ilk yarıda Medipol Başakşehir maçıyla birlikte yükselişe geçen Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 15 yıl sonra Kadıköy'de devirirken, Galatasaray'ı da mağlup etti. (Ajansspor)