"Oraların takımı"

"Oraların takımı"

Cumhuriyet Gazetesi Spor Yazarı Bağış Erten, Monaco-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Yahu bu nasıl iştir? Sen ne yapıyorsun Beşiktaş? Üçte üç yapılacak lig mi be orası? Koskoca organizasyon sistem hatası verecek bak! Hangi ligin takımısın sen? Kendine gel, haddini bil! Üstelik güle oynaya, gayet normal bir şeymiş gibi başarmak bunu... İnsanın eli ayağı titriyor kardeşim. Paranın alamayacağı şey bu ruh hali olsa gerek!
Şenol Hocam kabul edin, siz de abarttınız. Tamam, elinizdeki her oyuncu daha iyi oluyor. Sorunluları tedavi eden gizli bir sanatoryum kurduğunuzu hepimiz biliyoruz. Ama o Cenk nedir hocam? Evet, çocuk bu düzeye ulaşmak için belli ki çok çalışıyor. Ama bu kadar iyi en son kimi gördü ki memleket futbolu? Benzema’dan daha iyi yahu!
İyi de ben yazıya hakemden şikayet ederek girmek istiyordum. “Böyle bir hakemlik performansı Şampiyonlar Ligi’ne yakışmıyor” diyecektim. Golümüzü yiyen o bayrağa tüm faturayı kesecektim. Onu da yaptırmadı Beşiktaş.
En kötü, Monaco’nun Şampiyonlar Ligi’ne iğreti duran II. Louis Stadı’ndan bahseder, konuyu başka yere çekerim diyordum. Şampiyonlar Ligi’ne TFF 1. Lig muamelesi yapan bir kulübe uyarı gitmesi gerekmez miydi? Haftaya görürlerdi... Bunların hiçbirine gerek kalmadı. Esti, üfürdü Kartal.
Şunu ne kadar tekrar etsek o kadar havalı duruyor. Beşiktaş’ın kalitesi artık buralara gayet güzel oturuyor. Skorda geri düşebilir, ama oyunda hiçbir zaman fark yemiyor Beşiktaş. Evet, Monaco da, diğer rakipleri de Devler Ligi’nin görece ‘başaltı’ takımları. Fakat bu siyah-beyaz oyun olgunluğuna halel getirmiyor. Kartal artık ‘oraların takımı’. Bunu her hareketiyle belli ediyor.
O yüzden ‘nasıl kazandılar’ diye sormayın. Evet, öndeki dörtlü artık tek bir hücre gibi hareket ediyor. Evet, sağlam durmak pas kanallarını açmak önemli. Ama galibiyeti getiren bunlar değildi. Asıl her zamanki gibi durduğu, her zamanki gibi oynadığı için kazandı Kara-Kartal. Farklı hiçbir şey yapmadı. Rakibe karşı hiçbir önlem almadı. Bildiğini okudu ve bu fazlasıyla yetti. Oraların takımı olmak dediğim bu işte. Vay be! (Bağış Erten/Cumhuriyet)

Etiketler :