Orhan Yıldırım: "Kaptan dümene geçince..."

Orhan Yıldırım: "Kaptan dümene geçince..."

Beşiktaş'ın uzun bin aradan sonra ligde 2-0 kazandığı Alanaspor karşılaşmasını Fanatik Gazetesi spor yazarı Orhan Can değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın bugün Fanatik Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

Lig ve Avrupa’da üst üste puan kayıpları yaşayan Beşiktaş, dönüm maçını kazanmasını bildi. ‘Lider’i evinde ağırlayan Avcı’nın ekibi, eski sisteme dönüş yaptı. Çift ön liberolu oynayan Kartal, savunmasını da öne çıkardı. Bu da rakibin direncini kırdı. İnattan vazgeçen Avcı’nın bu hamlesi, tabelaya da yansıdı. Araya galibiyet ile giren Beşiktaş, bu kez de Dorukhan ve N’Koudou’nun sakatlığına üzüldü.

Final eksik kaldı

Her iki takım da, açık oyunu tercih etti. Beşiktaş yine enlemesine oynadı. Alanyaspor ise bir kaç pasla ceza sahasına kadar sokuldu. Ancak son vuruşlar yapılamadı. Genelde orta alan mücadelesi içinde geçen maçta, Ljajiç takımını bir kişi eksik oynattı. Sağ beke çekilen Dorukhan’ın yokluğunda orta alan dinamizmi olumsuz etkilendi. Lens, Atiba bu yarı takımı hücuma sürükledi.

Kaptan dümene geçince

Kartal ikinci yarıya hızlı giriş yaptı. Diaby hamlesi de eklenince sağlı, sollu ataklar ile baskı kurdu. 52’de Baiano’nun N’Koudou’ya müdahalesi penaltı getirdi. Burak affetmedi: 1-0.. Golden sonra Alanyaspor, daha fazla risk alıp, skora denge getirmeyi denedi. Bunu yaparken de, arkada açıklar verdi. 69’da kademe hatasını iyi değerlendiren Burak’ın pasında; Diaby boş kaleye bıraktı: 2-0.

‘Lider’in gücü yetmedi

Sürpriz sonuçlar ile zirveye oturan Erol Bulut’un ekibi elinden gelen mücadeleyi sahaya koydu. Ancak bireysel yetenekleri, kilidi açmakta sıkıntı çekti. Skora rağmen oyun disiplininden hiç kopmadılar. Buna rağmen aradaki kalite farkı, puan almalarına yeterli olmadı.