Orlando City, Larin davası için ünlü avukat ile anlaştı! Uyuşturucu cezasını 6 aya indirtmişti...

Orlando City, Larin davası için ünlü avukat ile anlaştı! Uyuşturucu cezasını 6 aya indirtmişti...

Beşiktaş'ın transferi için görüşmelere başlandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildiği 22 yaşındaki Kanadalı santrfor Cyle Larin flaş bir açıklama geldi!

Ajans Beşiktaş - Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) takımlarından Orlando City, Kanadalı futbolcu Cyle Larin'in sözleşmesinin devam ettiğini ve futbolcunun bu ay sonunda kampa katılmasını beklediklerini bildirdi.

Amerikan kulübünün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Orlando City, forvet oyuncusu Cyle Larin ile ilgili Beşiktaş Kulübünün yaptığı açıklamadan haberdardır. Kulüp, Larin'in transfer şartlarıyla ilgili anlaşmaya varmadı ve Beşiktaş'ın açıklamasına karşı gereken yapılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

22 yaşındaki futbolcunun Orlando City ile 2019 yılına kadar sözleşmesinin bulunduğunu savunan kulüp, oyuncunun, bu ay sonunda başlayacak sezon öncesi kampına katılmasının beklendiğini kaydetti.

Transferin hukuksuz olduğunu dile getiren Costcho'ya cevap, Beşiktaş yöneticisi Şafak Mahmutyazıcıoğlu'ndan geldi. ABD basınına yaptığı açıklamada Larin'in hala kendi futbolcuları olduğunu ve Beşiktaş'ın hukuksuz bir anlaşma yaptığını duyuran Costcho, Larin'in 1 yıl daha Orlando ile sözleşmesi bulunduğu için Beşiktaş'ın yaptığı transfere karşı tüm hukuksal yollara başvuracaklarını ilan etti.

ProSoccerUSA internet sitesinde çıkan haberlere göre Orlando City, bu dava için ünlü avukat Marcos Motta'yı tuttu. Marcos Motta, uyuşturucu kullandığı için futboldan 1 yıl men edilen Perulu yıldız Paolo Guerrero'nun cezasını 6 aya indirmişti. Motta, Guerrero için futbolcunun kanında çıkan Benzoylecgonine maddesinin, And Dağları'ndaki 3 mumyada bulunduğunu belirterek, bu maddenin çok uzun yıllar vücutta kalabileceğini kanıt göstermişti. Motta, arkeologların araştırması sonrasında futbolcusunun 2018 Dünya Kupası'nda forma giymesinin önünü açmıştı. Bu savunma, medyada uzun süre ilgi çekmişti.

Motta futbolda ilk olarak Neymar'ın avukatlığını yaptığı sırada tanınmıştı. Barcelona, 222 milyon Euro bonservis bedeliyle Paris Saint-Germain'in yolunu tutan Neymar'la ilgili olarak sözleşme şartlarının ihlali nedeniyle dava açmıştı. Neymar da Barça'nın girişimden yaklaşık iki gün sonra Barcelona'yı 26 milyon Euro ödemesi için FIFA'ya şikayet etmişti. Yıldız futbolcu, Barcelona Sosyal Mahkemesi'ne sözleşme maddelerini ihlal ettiği gerekçesiyle kendisine 8,5 milyon Euro'luk dava açan eski kulübüne karşı FIFA'ya başvurmuştu. İspanya resmi haber ajansı EFE'nin haberine göre Neymar, FIFA'ya başvurarak Katalan kulübüyle ilk sözleşme yenilemesindeki ikinci ödemeyi yapmadığı gerekçesiyle Barcelona'dan 26 milyon Euro talep etti. (Habertürk)

Etiketler :