"Ortadirek zaferi"

"Ortadirek zaferi"

Milliyet Gazetesi Spor Yazarı Atilla Gökçe, Monaco-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Monaco Avrupa’nın en zengin kulüplerinden biri. Kulüp sahibi Rus oligarklarından Dimitry Rybolovlev. Sadece eşini boşarken verdiği tazminatı yazalım: 2.6 milyar İngiliz Pound’u... Hadi, patronun servetini bir yana bırakalım, sadece transfer gelirlerinden elde ettiği paraya bakalım : 322 milyon Pound! Biliyorsunuz, Neymar’dan sonra en pahalı futbolcu Mbappe’yi kiralık olarak PSG’ye verdi. Satış opsiyonlu bedel 165 milyon Pound.

Transfer kayıplarına rağmen 100 milyon Pound harcayıp yeni bir kadro kurmuşlar. Takımın değeri 267 milyon Euro.Beşiktaş’ın değeri yarısından daha az: 114 milyon Euro.

Biliyorum, rakamlarla oyaladım sizi. Gerçeği göz önüne getirmekti amacım:

Bizim Süper Lig’in “Ortadirek” Beşiktaş’ı, Avrupa’nın şatafatlı zengini Monaco’yu hem ezdi, hem de üzdü. Paranın saadet getiremeyeceği tezini futbola da yansıttı.

Maç yavaş başladı. Belli ki Beşiktaş’ın gruptaki çifte galibiyeti, deplasmanda  Porto’ya attığı üç gol Monaco’nun gözünü korkutmuştu. Beşiktaş ise -bu defa yerinde - bir özgüven duygusuyla  oynuyordu. Oğuzhan’ın yerine Tolgay’ı tercih eden Şenol Güneş, maça doğru bir on birle başladığını gösterdi. Atiba ve Tolgay, Beşiktaş’a dikey bir derinlik kazandırdılar. Özellikle hücum kurgusunda çok etkiliydiler. Beşiktaş, Q7, Talisca ve Babel’le Cenk Tosun’u iki kez pozisyona soktu. Çok tedbirliydiler. Cenk Tosun’un namı yürüyordu, malum.

Yarım saatlik oyun rehavet mi yarattı, ne? Kolombiyalı efsane Falcao,  Balde’nin pasıyla Pepe’yi geçip Fabri’yi avladı. Falcao atar da Cenk Tosun durur mu ? Dört dakika sonra  Talisca ve Q7’nin kurduğu oyunda  çaktı kafayı. İlk yarının sonucu iyi geldi. Sonra kale ağzında Q7’nin getirdiği topla gecenin doruk noktası yaşandı. Talisca-Tolgay, direkte patlayan şut... Q7’nin getirdiği topla gecenin doruk noktası yaşandı. Talisca-Tolgay, direkte patlayan şut... Yana açılan topu yakalayan Babel ve yine Cenk Tosun!

Bundan sonrasını da Fikret Orman düşünsün! Hele bir sezonu Beşiktaş’ta tamamlasın da, nereye giderse gitsin!

Beşiktaş,üç’te 9 yaparken, hem tarih yazdı, hem de gruptan çıkmayı -yüzde doksan- garantiledi. Oh bee... Sadece Beşiktaş’a değil, herkese iyi geldi. (Milliyet/Atilla Gökçe)

Etiketler :