Özdemir: "VAR, skandalların önüne geçmek için var"

Özdemir: "VAR, skandalların önüne geçmek için var"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - İşte Nihat Özdemir'in MHK Kış Semire'nde yaptığı açıklamalar:

"VAR skandal kararları engellemek için getirildi. Eskisi gibi yarım metreden atılan golleri, elle atılan golleri artık görmüyoruz. VAR’ın eleştirilecek noktaları yok mu? Elbette VAR. O da inceleme sürelerinin uzun olması. Oyunun soğuması gibi önemli tenkitleri alıyoruz. Bu bütün dünyanın sorunu. Dünyanın önde gelen liglerinde aynı konular tartışılıyor. Sistem daha da gelişecektir."

"Önemli olan art niyet olmaması"

Kaybedince suçlu ilan ediliyoruz. TFF Başkanı, MHK Başkanı, hakem, VAR ve AVAR’ı gösteriyoruz. Hakemler olarak baskı altında kalmayın. Doğru bildiğinizi çalın. Bizler yanınızdayız. Hata her zaman olabilir. Önemli olan art niyet içeren yanlışların olmamasıdır. Bu tür yanlışların yapılmadığına yürekten inanmaktayız. Sizler için üretilen senaryolara kulak asmayın. Biz onlara gereken cevabı veriyoruz.

"Saygısızlığa müsaade etmem"

Bizleri temsil edenlere, saygısızlık yapanlara asla müsaade göstermeyeceğiz. Sizler de ister futbolcu, teknik adam, yönetici… Saygısızlığa hiçbir zaman prim tanımayın, duygusal davranmayın. Yapanın cezasını da anında verin. Maçtan sonra gözlemci raporlarına göre Hukuk Kurulu, gereken cezaları uyguluyor. Disiplin Kurulu’na sevk ediyor. İnanın, hepimizin güvendiği kurullarımız sizlerin verdiği kararları dikkate alır ve gereken cezayı verir. İlk yarıda herkes bunu gördü.

"FIFA kokartı taşıyacak hakemlerimizi tebrik ediyorum"

Özgüveniniz tam olsun. Allah’tan hakem şansının daima yanınızda olmasını diliyorum. Sizlerin başarılı bir ikinci yarı geçireceğine inanıyorum. Yeni yılda FIFA kokartı taşıyacak hakemlerimizi de tebrik ediyorum. MHK ilk yarıda mümkün olduğunca genç hakemlere görevler verdi. Sayın Alp ve ekibinin, çalışmalarının meyvelerini vereceğine inanıyoruz. Kendilerini yürekten kutluyorum. Katılımınız için teşekkür ediyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.