ÖZEL | Beşiktaş, Şenol Güneş’in sağlık raporlarını sızdıranlar hakkında dava açıyor!

ÖZEL | Beşiktaş, Şenol Güneş’in sağlık raporlarını sızdıranlar hakkında dava açıyor!

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, hastane raporu bazı kişiler tarafından sosyal medyaya sızdırıldı.

Ajans Beşiktaş - Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan ve olaylar nedeniyle yarıda kalan maçta Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in kafasına gelen yabancı madde nedeniyle, kafasına 5 dikiş atılmıştı.

Şenol Güneş, statta atılan dikişin ardından hastaneye götürüldü. Hastanede Şenol Güneş için bir rapor hazırlandı. Ancak günler sonra bu rapor bazı kişiler tarafından sızdırıldı. Beşiktaş Kulübü, raporu sızdıranların bulunması adına dava açmaya hazırlanıyor. Ayrıca Beşiktaş Kulübü, bu bilgiyi sosyal medyada paylaşanlar hakkında da suç duyurusunda bulunacak.

Beşiktaş'ın dava açarken dayanacağı madde ise şu şekilde;

Hasta Hakları Yönetmeliği Bilgilerin Gizli Tutulması

"Madde 23- Sağlık hizmetinin verilmesi sebebiyle edinilen bilgiler, kanun ile müsaade edilen haller dışında, hiçbir şekilde açıklanamaz.

Kişinin rızasına dayansa bile, kişilik haklarından bütünüyle vazgeçilmesi, bu hakların başkalarına devri veya aşırı şekilde sınırlanması neticesini doğuran hallerde bilginin açıklanması, bunları açıklayanın hukuki sorumluluğunu kaldırmaz.

Hukuki ve ahlaki yönden geçerli ve haklı bir sebebe dayanmaksızın hastaya zarar verme ihtimali bulunan bilginin ifşa edilmesi, personelin ve diğer kimselerin hukuki ve cezai sorumluluğunu da gerektirir.

Araştırma ve eğitim amacı ile yapılan faaliyetlerde de hastanın kimlik bilgileri, rızası olmaksızın açıklanamaz."

Şenol Güneş’in sağlık raporunu, kişisel verilere duyduğumuz saygı nedeniyle yayınlamıyoruz.

Etiketler :