ÖZEL RÖPORTAJ | "Beşiktaş'a para cezası gelir"

ÖZEL RÖPORTAJ | "Beşiktaş'a para cezası gelir"

Sabah gazetesi Beşiktaş muhabiri Fatih Doğan, gündemi Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Sabah gazetesi Beşiktaş muhabiri Fatih Doğan, gündemi Ajans Beşiktaş'a değerlendirdi. İşte Doğan'ın yaptığı açıklamalar:

"Beşiktaş'ın olaylarla ilgili duyarlı davrandığını söylemek zorundayız. Her iki tribünden de meşale ve maytap olduğu doğru. Ancak Beşiktaş taraftarının sahaya girdiği, bunların sayısının 50 kişi olduğu iddia ediliyor ama bu gerçeği yansıtmıyor. Beşiktaş'ın bu olayların içine çekileceği gibi bir hava var. O yüzden Beşiktaş Kulübü'nün gerçekleri ortaya koyması gerekir. Binlerce Konyaspor taraftarı sahaya girmişken Beşiktaş tribününün sağduyulu davranması, geçmişte yaşadığı acı tecrübelerden ders çıkarıp sahaya girmemesi çok önemliydi. Sadece birkaç Beşiktaş taraftarı sahaya girme teşebbüsünde bulundu.

Perşembe günü cezalar açıklanacak. Ben Beşiktaş'a büyük bir ceza vereceklerini düşünmüyorum.  Meşale ve sis bombalarından dolayı para cezası gelebilir. Adaletli olunması gerekiyor. Gelen cezalar eşit olmamalı. Beşiktaş'a sadece para cezası gelmeli. Bir tarafta sahaya inen Konyaspor taraftarları, diğer tarafta olaylara karışmayan, sağduyulu Beşiktaş taraftarları...

Samsun Stadı'nda 1 milyon Euro zarar var. Bunların yüzde 80'i Konyaspor taraftarından kaynaklı. Belgeler benim elimde. Doğu ve Güney tribününde zayiat daha büyük.  O bölgede de Konya taraftarı bulunuyordu. Gençlik Spor Bakanlığı, Federasyon'dan paranın tahsisini eminim isteyecektir.

Talisca ile ilgili Benfica'nın farklı bir tavrı var. Bu tavır bizi şaşırttı.  Çünkü Talisca kalmak istiyor. Talisca da Beşiktaş'ta kalmak istiyor. Kamuoyunda 2 milyon Euro kiralama bedeli var diyorlar ama bu yanlış. Bu sezon o kiralama bedeli 2.5 milyon Euro oldu. Beşiktaş zaten bu rakamı ödeyecek. Sonuçta bu bir ticaret. Talisca'ya teklif var. Ancak 25 milyon Euro dolaylarında olsa zaten Benfica, Beşiktaş'a böyle gerekçeler sunmazdı. Demek ki o rakamın altında ki Beşiktaş'ı o sürecin içinde tutmak istemiyorlar.

Beşiktaş, geçici lisans başvurusu yaptı. Talisca'nın Antalyaspor'a karşı oynamama ihtmali var. Genelde Avrupa kulüpleri arasındaki anlaşmazlıkta kararı FIFA veriyor. Ancak oyuncu hakkı burada çok önemli. Talisca kalmak istiyor. Beşiktaş'ın da Talisca'nın oynama arzusunu yapılan başvuruya eklediğini düşünüyorum. Umarım birkaç güne bu sorun çözülür."

Etiketler :