"Özkahya’dan çifte hata!"

"Özkahya’dan çifte hata!"

Fanatik gazetesi yazarlarından Deniz Çoban yazısında Beşiktaş - Antalyaspor karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Halis Özkahya, dün akşam 2 kritik hata yaptı. 25. dakikada Talisca’nın iptal edilen golü öncesinde Babel’in Sagane’ye faulü yoktu. İptal kararı yanlıştı.62. dakikada Medel’in eline çarpan top sırasında ise karar penaltı olmalıydı.

Dün akşam oynanan maç ligin ikinci yarısında da hakem hatalarını konuşmaya devam edeceğimizi gösterdi. Belli ki, hakemlerimiz devre arasını iyi geçirememişler ve eksikliklerini giderememişler. Maçın ilk saniyelerinde Oğuzhan’ın şutunu kaleci Ferhat güçlükle kurtardı. Bu pozisyonda yardımcı hakem ofsayt bayrağı kaldırdı ancak pozisyonda ofsayt yoktu. Bir anlamda Ferhat bu kurtarışıyla, hakemleri de kurtarmış oldu.

Omzuna basarak yükselmedi! 

25. dakikada Beşiktaş’ın Talisca ile kazandığı gol, Babel’in Sagane’ye faul yaptığı gerekçesiyle iptal edildi. Babel topa yükselirken; Sagane’den güç alarak, onun omuzuna basarak yükselmedi. Sagane’nin üzerine sıçramadı ve onu itmedi. Kısaca Babel Sagane’ye faulü gerektirecek bir müdahalede bulunmadı. Halis Özkahya hatalı bir şekilde Beşiktaş’ın golünü geçersiz saydı.

Örnek pozisyon!

62. dakikada El Kabir rakip ceza sahası içerisinde topla ilerlerken top Medel’in eline geldi. Özkahya devam dedi ancak karar penaltı olmalıydı. Her ne kadar mesafe yakın olsa da top çok sert gelmiyordu. Medel’in elini kaçırma şansı varken aksine elini topa doğru götürüyordu. Bu “bilerek elle oynama” ya örnek bir pozisyondu. (Deniz Çoban / Fanatik)

 

Etiketler :