Pancu, 2005'deki unutulmaz F.Bahçe-Beşiktaş derbisini yıllar sonra böyle anlattı

Pancu, 2005'deki unutulmaz F.Bahçe-Beşiktaş derbisini yıllar sonra böyle anlattı

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Daniel Pancu, Beşiktaş Dergisi'nin Şubat ayı sayısına açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Daniel Pancu, Beşiktaş Dergisi Şubat sayısına çok özel bir röportaj verdi.

Hiç şüphesiz 17 Nisan 2005 yılında oynadığımız Fenerbahçe derbisi, sadece Beşiktaşlılar’ın değil, bütün futbolseverlerin kolay kolay hafızalarından silinmeyecek. Hele ki maça gol atmak için çıkan ama maça girdikten beş dakika sonra kaleye geçmek zorunda kalan Daniel Pancu’nun muhteşem perfomansını nasıl unutabiliriz. Yıllar sonra Beşiktaş Dergisi “Kadıköy Panteri”ni Bükreş’te buldu.

İşte o özel röportajdan bazı bölümler:

“Lucescu ile çalışmayı çok ama çok sevdim. Çok az insan bunu bilir, o beni Shakthar’a götürmek istedi fakat ilk defa onu ve daha fazla parayı reddettim. Ben aşık olduğum takımda kalmak istemiştim. Bunu profesyonel ağızıyla değil, tüm kalbimle söyleyebilirim... Ve Beşiktaş’tan istenmeyinceye kadar kaldım.”

“Geldiğim sezon çok iyi bir başlangıç yapamamıştık lige. Çok beraberlik aldık. Üçüncü veya dördüncü sıra arasında gidip geliyorduk. Bir bakıma bu seneki Beşiktaş takımı gibiydik. Dokuz-on haftalık bir bocalama sonrası, yenilmez bir ekip olduk. Şimdiki takıma da seslenmek istiyorum; biz yapabildiysek bunu, sizler hayli hayli yaparsınız. Çünkü şimdiden efsane bir kadro oldunuz.”

“Beşiktaş antrenmanlarında da eğlencesine bazen kaleye geçerdim ve forvetlerimiz beni zor geçiyordu. Hatırlarım, bu onları çok sinir ediyordu!”

“Derbide Oscar Cordoba kırmızı kartı görünce kalecinin kimin olacağına karar vermek için hepimiz yedek kulübesine gittik. Ahmed Hassan da bir ara kalecilik yapmış. Tabii ben Ahmed Hassan’dan biraz daha uzunum ama o an biraz daha yüksek boylu göstermek için özellikle parmak uçlarımda durdum.”

“Fenerbahçe maçının bitmesini hiç istemedim. Ne kadar oynuyorsak o kadar yükseliyorduk ve rakip batıyordu. Ama şunu belirtmek isterim ki; herkes maalesef beni o maçtan hatırlıyor fakat benim için en önemli an, Trabzon’a 94.dakikada gol attığım ve 1-1 biten maçtı. O maçtan tek puan bile almamız mühimdi. Çünkü Galatasaray puan olarak bize çok yakındı.”

“Rapid ve Beşiktaş taraftarları çok benziyor, ikisi de ülkelerinin en ateşli seyircilerine sahip ve ne şanslıyım ki hep böylesine destek gördüm. Eğer uygun görülürse en büyük hayalım, Beşiktaş ve Rapid arasında oynanacak bir maçta jübile yapmak. Tabii ki Vodafone Park’ta!”

Etiketler :