"Pazarlıklar uzun sürdü"

"Pazarlıklar uzun sürdü"

Beşiktaş’ın, Rosier ve Teixeira’nın ardından bonservisiyle birlikte kadrosuna kattığı Rachid Ghezzal özel uçakla İstanbul’a geldi. Geçen sezonki çifte şampiyonluğun mimarlarından olan Cezayirli yıldızla 3+1 yıllık sözleşme yapıldı.

Ajans Beşiktaş - Salih Uçan, Kenan Karaman, Mehmet Topal, Valentin Rosier ve Alex Teixeira’yı kadrosuna katan Beşiktaş, günlerdir heyecanla beklenen Rachid Ghezzal’a sonunda kavuştu. Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda geçen sezon elde edilen çifte şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Cezayirli yıldız dün özel uçakla İngiltere’den İstanbul’a geldi. Ailesiyle birlikte gelen Ghezzal’i İstanbul Havalimanı’nda kulüp yetkilileri karşıladı.

Uzun süren çalışmalar sonunda Leicester City’den bonservisi alınan 29 yaşındaki yetenekli futbolcuyla daha önce maddi konularda anlaşma sağlanmıştı. Ghezzal sağlık kontrolünden geçtikten sonra kendisini 3+1 yıllığına yeniden siyah-beyazlı renklere bağlayacak sözleşmeye imza atacak. Leicester City ile hazırlık kampı geçirdiği için fiziksel açıdan bir problemi bulunmayan Ghezzal, işlemlerinin yetişmesi halinde Çaykur Rize maçının kadrosunda yer alabilecek.

Beşiktaş, Rachid Ghezzal’ın bonservisi için Leicester City’ye 3 milyon 200 bin euro ödeyecek. Cezayirli yıldız performansa bağlı bonuslarla birlikte siyah-beyazlı kulüpte yıllık yaklaşık 3 milyon euro kazanacak.

‘Pazarlıklar uzun sürdü’

Rachid Ghezzal’ın menajeri Anoir Fazuli, Beşiktaş ile Leicester City arasındaki bonservis pazarlığının uzun sürdüğünü söyledi. Fazuli, “Rachid, Sergen Yalçın ile birkaç defa konuştu ve herkes transferin bitmesi için elinden geleni yaptı. Başkan Ahmet Nur Çebi de Rachid ile özel olarak görüşüp ikna etti ve transferde çok baskılı oldu. İyi bir çalışma yapıldı. Leicester’dan bonservisi almak için çok uzun süre çalıştık. Bu nedenle süreç çok uzadı” dedi. (Skorer)