"Pepe ile Tosic olsaydı..."

"Pepe ile Tosic olsaydı..."

Sözcü gazetesinden Lemi Çelik, Osmanlıspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Lemi Çelik'in yazısı:

Bir akın, bir hata, bir gol! İlk yarının galibi Osmanlıspor. Topa sahip olan, oyunun hâkimi olan Beşiktaş'tı ama pozisyon üretemeyen de Beşiktaş'tı. Şunu gördük ki topa sahip olmak, çok pas yapmak demek çok pozisyon üreteceğin ve çok gol bulacağın anlamına gelmiyor. Yapmış olduğunuz tüm akınları rakibin defansif olarak eksik bölgelerini ve yönlerini bularak yapmalısınız.

Beşiktaş ilk devre neyi yapmadı?

1- Bütün akınlarını merkezden Talisca üzerinden yapmaya çalıştı. Osmanlıspor defansın ortasına çok ciddi önlemler aldı ve o bölgede Beşiktaş'a boş alan bırakmadı. Bütün akınlar pozisyon üretilemeden kesildi.

2- Beşiktaş'ın en dominant yönü kanatlardan yapmış olduğu kombine akınlardı. Osmanlı maçında sağda Quaresma yoktu. Lens mahalle topçusu gibi kafasına göre takıldığı ve bir şey oynamadığı için sağ taraf çöktü. Sol tarafta Caner ve Adriano'nun olmayışı otomatikman o kanadı da çökertti. Babel'in maça motive olamayışı ve tam kapasite ile oynamayışı gözlerden kaçmadı. Haliyle Beşiktaş sadece akın yapar gibi gözüktü. Birçok futbolcu gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılamayacaklarının farkında bile değildi. Zihinsel olarak bu maça hazırlanmayan Beşiktaş, sadece sahada kendi kendini avuttu. İkinci yarının ilk yarıdan farkı Beşiktaş'ın topu kanatlara taşımasıydı. Kanatlardan kombine ataklar yapıldı ve üç gol bulundu. Goller gelince de maç kazanıldı. Eğer siyah-beyazlılar ilk yarıda bunları yapabilseydi sonuç Beşiktaş lehine çok daha farklı olurdu. Şu gerçeği de görmeliyiz ki, Lens, Larin, Vagner Love ve Negredo ile Beşiktaş'ın hücum hattı şekillendirilemez. Bu futbolcularla ancak lig dördüncüsü olunur.

Beşiktaş'ta iki stoper iki hata yaptı. İlk golde Medel ikincisinde de Vida'nın ıskası iki gole neden oldu. Pepe ile Tosiç olsaydı bu goller yenmezdi. Galibiyete rağmen Beşiktaş'a bu yıl yazık oldu.