Pepe'den vergi kaçırma iddialarına çok sert cevap

Pepe'den vergi kaçırma iddialarına çok sert cevap

Adı son dönemlerde sıklıkla transfer dedikodularına karışan Beşiktaş'ın yıldızı Pepe, resmi Twitter hesabından sert açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ın geçtiğimiz yaz Real Madrid'den bonservis bedeli ödemeden transfer ettiği Pepe'nin adı son dönemlerde transfer dedikodularına karışmıştı.

Daha önce bizzat kendi ağzından Çin'de oynamayacağını açıklayan Portekizliye Avrupa'nın önemli kulüplerinin talip olduğu iddia edilmişti.

Adı Porto ve Wolverhampton Wanderers ile birlikte anılan 35 yaşındaki stoper, bu defa bambaşka bir konuyla gündeme geldi.

Tecrübeli futbolcu, resmi Twitter hesabından bir gazeteciyle atıştı. Pepe, kendisini vergi kaçırmakla itham eden Barselonalı gazeteci Fonsi Loaiza'ya adeta ateş püskürdü.

Her şey, Loaiza'nın "James Rodriguez'in 6 milyon euro vergi kaçırdığı ortaya çıktı. Kendisi Cristiano Ronaldo, Jose Mourinho, Marcelo, Ricardo Carvalho, Fabio Coentrao, Xabi Alonso, Pepe, Mesut Özil ve Angel Di Maria'ya katılmış oldu." tweet'iyle başladı.

Loaiza'nın Real Madrid'deki vergi kaçakçılığının 50 milyon euro'yu aştığına yönelik bu tweet'ine Beşiktaşlı Pepe'den çok sert bir yanıt geldi.

Yıldız futbolcu, Loaiza'ya "Pepe? Ben mi? Vergi kaçırmakla suçlanmak mı? Liste yapmak için benim adımı kullanma. Twitter'dan bunu yazmak kolay. Gazetecilik yap ve insanları doğru bilgilendir." diye çıkıştı.

Loaiza ise Pepe'nin bu çıkışına "İmaj haklarını 1 euro'ya satarak milyon euro'lardan kaçmak da tweet atmak kadar basit olmalı." şeklinde cevap verdi.

Verdiği bilginin doğru olduğunu savunan Loaiza, Pepe'ye "Sahada şiddeti meşru kılmaya ek olarak Football Leaks belgelerinde imaj haklarını 1 euro'ya sattığın görünüyor. Eğer bu yalansa mahkemeye git ve Twitter'dan konuşma." dedi.

Pepe ise Loaiza'ya verdiği yanıtta "Gerçeğin ve iddianın ne olduğunu öğrendiğini de görüyorsunuz. Bu bilginin doğruluğu için başvurulacak tek merci İspanyol Hazinesi'dir. Gazetecilik, Google'da arayıp bulduklarımızdan çok daha fazlasıdır." ifadelerini kullandı.

Bununla da yetinmeyen Pepe, "Beni bir listeye dahil ediyor ve kesinlikle doğru olmayan bir vergi kaçakçılığı iddiasıyla suçluyorsun. Ben de gelir beyanımın her yıl gerçekleri anlattığını söylüyorum. Dolayısıyla karakterlerini benim ismimle harcamana gerek yok. Sana tweet'lerinle bol eğlenceler..." mesajını paylaştı.

İkilinin bu atışması, sosyal medyayı sallarken hem İspanyol hem de Türk basınında gündem oldu.

Fanatik