"Quaresma, sadece maçın değil, Kartal’ın da yıldızıdır."

"Quaresma, sadece maçın değil, Kartal’ın da yıldızıdır."

Beşiktaş, Süper Lig'in ikinci haftasında karşılaştığı BŞB. Erzurumspor'u yenerek, ikide iki yaptı.Milliyet gazetesi spor yazarı Bilal Meşe, karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin yazısı:

İnsan gözlerine inanamıyor! Koca Beşiktaş’ın, ilk yarıda böylesi ‘kötü’, böylesi ‘mahkum’ bir futbol oynadığına ilk kez tanıklık ediyorum. Neyse ki, Kartal, ikinci yarıda aslına dönüş yaptı, geriye düştüğü maçtan yüzünün akıyla çıktı, üç golle üç puanı kaptı, gönül aldı.

Düşünün Süper Lig’e yeni çıkmış Erzurumspor, güçlü rakibini ilk yarıda benzetme yerindeyse hallaç-pamuğu gibi attı. Mütevazı bir kadroya sahip ev sahibi takım, bu yarıda alan daralttı, pres yaptı, kollektif oynadı, bir gol buldu. Sadece gol mü? Bir top direkten döndü, sayısız fırsatlar yakaladılar, golle taçlandırsalar Kartal fark yerdi, fark! Kaleci Tolga’nın kurtardıklarını da hatırlatalım. Haa kalkıp, bu kötü futbola, yorgunluk ya da rakım farkı falan diye gerekçeler göstermeyin, komik olursunuz!

Kadroda devamlılık eşittir, başarıdır, temel taşlarla oynarsanız, bina üstünüze çöker! Biliyoruz ki, Kartal’ın en büyük özelliği, pas trafiği ve kanatlardan bindirmeleridir. Şimdi, Caner gibi enerjisiyle bulunduğu kanadı en iyi kullanan, verimlilik kazandıran bir fotoğrafı yedeğe çekmenin doğruluğunu kim savunabilir? Eeee o yedekse, onun görevini Adriano’dan beklemek hayalcilik olmaz mı? Linz maçında altın gol atan, onbirde formayı kapan, Negrado’ya kimse kızamaz, adama dişe dokunur bir orta mı geldi? Artı, Emrah’ın attığı gole bakalım... Üst üstte kornerler, uzaklaştırılamayan toplar! Dünya Kupası’nda yer almış, Pepe-Vida ikilisine ne demeli? Kötü ötesiydiler, haa iyi olan var mıydı, elbette yoktu ilk yarıda!

Neyse ki, Beşiktaş adının büyüklüğünü anımsadı, o pısırık futbolundan sıyrıldı, rakibin yorgunluğunu, savunmaya yaslanmasını fırsata çevirdi. Kartal, vites büyüttü, pas trafiğine dönüş yaptı, pres yaptı, önce Gökhan Gönül’ün kafa şutuyla skoru eşitledi, Negrado’nun klas golüyle öne geçti. İşte büyük takım olmanın özelliği de budur, yani zorlukları aşmaktır. Hani hep, Quaresma’sız Beşiktaş’a karşı olmak gibi bir savım var, gollerin pasını ben mi verdim (!), anlatabildim mi? Kazanılan penaltıyı da şık bir vuruşla gole çeviren Quaresma, sadece maçın değil, Kartal’ın da yıldızıdır. Bu farklı galibiyette, Güneş hocanın da doğru oyuncu hamlelerinin de rolü var, kuşkusuz, hakkını teslim edelim.