Quaresma, ülkesinde kahraman ilan edildi! "Büyücü Quaresma..."

Quaresma, ülkesinde kahraman ilan edildi! "Büyücü Quaresma..."

Beşiktaş’ın dünyaca ünlü yıldızı Ricardo Quaresma, Portekiz formasıyla Dünya Kupası’na damgasını vuruyor.

Ajans Beşiktaş - Dünya Kupası’nda B Grubu üçüncü maçında önceki akşam Portekiz, İran’la karşı karşıya geldi. Mücadeleye ilk 11’de başlayan Ricardo Quaresma, oyunun ilk dakikasından itibaren aradığı golü, oyunun birinci bölümünün uzatma dakikalarına doğru buldu. Adrien Silva’nın gönderdiği topla İran ceza alanı dışında buluşan 34 yaşındaki futbolcu, kendisiyle özdeşleşen trivela vuruşunu yapıp rakip fileleri havalandırmayı başardı. Golün ardından büyük sevinç yaşayan Quaresma, 1-1 sona eren karşılaşmada takımına 1 puanı kazandırdı ve üst turu getiren isim oldu.

‘Trivelanın adı...’

Karşılaşmanın ardından Portekiz basını, yıldız futbolcuyu kahraman olarak ilan ederken manşetlerde Ricardo Quaresma’nın Cristiano Ronaldo’yla olan gol sevinci yer aldı. Abola ve Record, attıkları ortak başlıkla, ‘Büyü ve acı’ başlığını atarak Quaresma’nın golüne övgü yapıldı ve takımın son dakikalarda yenilgiden kıl payı kurtulduğunu belirtti. Journal de Noticias, ‘Quaresma’nın büyüsü’ ifadelerini kullanırken UEFA, 2 farklı Twitter adresinden, ‘Trivela’nın adını ne zaman Quaresma yapıyoruz? Bu sanatta uzmanlaşmış başka kim var?’ ve Dejavu! ‘25.02.18 Süper Lig-Fenerbahçe- 25.06.18 Dünya Kupası-İran’ sözlerini kullanarak daha önceki golüne göndermede bulundu.

‘Queiroz saygı duymalı’

Mücadele sonunda golüyle ilgili olarak açıklamada bulunan Quaresma, “Golde topa çok iyi vurdum. İnsanlar, şutlarıma alıştı. En önemlisi üst tura çıkabilmekti. Görevimizi yerine getirdiğimiz için çok mutluyum” dedi. Başarılı futbolcu, İran’ın çalıştıran Portekizli teknik direktör Carlos Queiroz’un maç sonunda Cristiano Ronaldo’nun kırmızı kart görmesi gerektiği yönündeki sözleri için ise, “Eğer onun hakkında konuşursam bütün geceyi burada geçiririz. Açıkçası onun sözleri beni İranlılar’dan daha çok sinirlendiriyor. Queiroz bir Portekizli olarak kendi ülkesinin futbolcularına daha fazla saygı duymalı” dedi.

Pepe’den rakibine teselli

Portekiz Milli Takımı’yla Dünya Kupası’nda B Grubu’nda 3 maçta da 90 dakika sahada kalarak yıldızını parlatan Pepe, önceki akşamki İran karşılaşmasında da etkili bir performans sergiledi. Deneyimli oyuncu, maç sonunda elenen İranlı futbolcuları sarılarak teselli etti. Beşiktaş’ın yıldızı, bu hareketiyle büyük beğeni kazandı. (Fanatik)

Etiketler :