"Quaresma’yı kimse suçlamasın sakın ha!"

"Quaresma’yı kimse suçlamasın sakın ha!"

Beşiktaş'ın Erzurumspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmayı Milliyet Gazetesi spor yazarı Bilal Meşe değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'min bugünkü köşe yazısı:

"Bu oyunda, oldum olası, savunmasına yaslanan, zamana oynayan, artı formasından çekildiği halde ayak bileklerini tutanlara (!), pek pirim vermem. Ama bazı takımlar var ki, örneğin düşme potasında çırpınan Erzurumspor’un mazereti var, kızamıyorum! Dememiz o ki, alınacak bir puan onlar için can simididir, kırmızı hattan çıkmanın yolu da budur.
İlk yarıda bunun ne kadar riskli olduğunu gördük. Erzurum, yatıp-kalksın, kalecisi Sehiç’e dua etsin, tam tamına üç net pozisyona geçit vermedi. Bir de Egemen var, Dorukhan’ın şutuna adeta duvar ördü. Bilmem anlatabildik mi? Oyunu ilk yarıda adeta tek kaleye dönüştüren Beşiktaş, bu farkındalığını gollerle taçlandıramadı.
Beşiktaş’ta görünen bir gerçek var, ilk yarıda çok sürpriz puan kayıpları yaşadı... Dememiz o ki, kredi kalmadı, hatta dünkü iki puan kaybıyla bitti!Liderle arasındaki puan farkı giderek açılıyor. Vida, malum cezalı, Mirin’e eşlik etmek Roco varken yine Necip’e kaldı.Necip gibi savaşçı bir oyuncuyu elinizde alternatifiniz varken, stopere çekilmesini anlamak da zorlanıyorum! 
***
Taraftar, Burak Yılmaz konusunda ikiye bölünmüş durumda, bir bölüm alkışlıyor, diğerleri ise tepki gösteriyor. Bu davranış doğru mu, hayır, Burak Yılmaz, kazanmanın yolu-yordamı bu değildir. Unutmayın ki, o artık Beşiktaş’ın oyuncusudur, onun gollerine Kartal’ın gereksinimi var. Burak’ın moral-motivasyonu sıfır, gördüğü kartla cezalı duruma düşünce, Güneş tarafından oyundan alındı, çok doğru bir hamle.
***
Erzurumspor’u maç süresince, hücuma çıktı mı, şut attı mı, bir attı, onu da kaleci Krauis kurtardı. Aklımız da tek kalan Tesiç’in muhteşem refleksleri...İşte bazı kaleciler vardır, öne çıkarlar, maçın adamı olurlar, tıpkı Tesiç gibi. Dünkü bir puanın alınmasında kaptan Egemen’i unutursak, ayıp ederiz.
Dedik ya, futbol ilginç bir oyundur. 69.dakika, rakibin yapamadığını siz yaparsanız! Necip topu uzaklaştırmaya çalıştı, Dorukhan’a çarpan meşin yuvarlak gitti, gol oldu. Bitmedi, aynı Dorukhan 78’de rakip kaleye gitti, kafayı çaktı, skoru eşitledi.
***
Kırmızı kart göreni bu oyunda kimse savunmaz! Ne var ki, Quaresma’yı kimse suçlamasın sakın ha! 87’de çıkarılan kırmızı doğru, ancak film şeridi biraz geriye çevirelim, Portekizli futbolcuya yapılan tüm faulleri hakem görmemezlikten geldi, sanırsınız ki, onunla bir alıp-veremeyeceği var! Hakem, Mustafa Öğretmenoğlu, resmen fırsat kolladı, bulduğu anda da attı!"