Resmi sözleşme imzaladı! Abdullah Avcı ve Fikret Orman neler söyledi?

Resmi sözleşme imzaladı! Abdullah Avcı ve Fikret Orman neler söyledi?

Fikret Orman ve Beşiktaş'ın yeni Teknik Direktörü Abdullah Avcı imza töreninde konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın katılımıyla, Beşiktaş'ın yeni Teknik Direktörü Abdullah Avcı için gerçekleştirilen imza töreni saat 15:00'de başladı. Orman ve Avcı'nın sözlerinden öne çıkan satırlar şöyle:

FİKRET ORMAN:

"Çok isteyerek bu imzayı atıyorum. Ben çok istekliydim. Çok değerli kıymetli hocama hayırlı olsun. Siyah beyaz da çok yakışmış kendisine. Başakşehir çok sevdiğimiz bir kulüp. Stadımız yokken bize çok yardımcı olmuştu. Vodafone Park'ın yapılışında da Göksel Bey'den çok yardım aldık.

Hocamla isteğimiz uzun senelerdir var, birbirimizi de çok severiz. Kişisel bir görüşmemiz olmamıştı. Hocamızın yeni bir başlangıç yapmak istediğini duyduk. Biz de hemen görüştük, Göksel başkanın da müsaadesini aldık.

Türkiye'de beğendiğim başka teknik adamlar da var. Okan'ı da Erol'u da beğeniyorum. İkisi de Abdullah Hoca'nın yardımcılarıydı. Sevgi önemli ama benim için icraat tarafı da var. Beşiktaş'ın özündeki değerlere sahip olduğu için Abdullah hocayı çok seviyoruz.

Dünyada devir değişti, teknoloji kullanılıyor. Takım oyunu oynanıyor, kişiler değil, düzenler kazanıyor. Klopp var, Guardiola var böyle ve bunun Türkiye'deki tarafında Abdullah Avcı var. Okan Buruk'u, Erol'u da beğeniyorum, onlar da Abdulalh hocanın yardımcıları.

Hocam kariyer itibariyle Şenol hocayı takip ediyor, Şenol hoca da Beşiktaş'a geldiğinde şampiyonluğu yoktu, biliyorsunuz.

Eski düzende gittiğimiz sürece, bizim Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerimiz Moldova, Azerbaycan, Andorra gibi olacak. Herkes Chelsea, Liverpool gibi takımlarla oynamak istiyor. Bu sadece Beşiktaş'ın yapabileceği bir şey değil.

Futbol sahada oynanan bir oyun, saha dışı sadece ülkemize özgü bir şey. Beşiktaş ne kadar düzgün hareket ederse, o kadar cezalandırılmış gibi hissediliyor. Hakemi yönetmeye yönelik demeçler, manipülasyonlar olduğunda artık karşıda Beşiktaş olacak.

Biz bir sayfa açtık, federasyon da bir sayfa açtı, hayırlı olsun. İnşallah bunları bitireceklerini temenni ediyorum. Bütün kulüpler adına söylüyorum bunu, kurullar adaletli karar verecek ve kararlarını açıklayacak. Spor siyaseti açısından karar vermeyecekler.

- Başakşehir'den oyuncu talebiniz oldu mu?

Şu anda öyle bir çalışma yapmadık, ekip Ümraiye'de çalışıyor. Beşiktaş'ın da bu konuda çalışmaları var, bizim de çalışmalarımız var. Şu andaki mevcut kadro üzerinden çalışıyoruz.

Bonservisle ilgili söyleyeyim, olsa dükkan sizin.

ABDULLAH AVCI:

"Zarif sözleri için Fikret Orman'a sıcak karşılama için Beşiktaş ailesine teşekkür ederim. Başakşehir ailesine de teşekkürlerimi sunuyorum, benim bugün geldiğim noktada payı büyük olan bir kulüp.

Beni hayatta tutan 3 tane şey var: Dürüstlük, sadakat ve refah. Şerefiyle oynayıp hakkıyla kazanmayı ilke edinmiş Beşiktaş'a imza atmanın gururunu yaşıyorum.

Nice şampiyonluklar yaşamak amacım. Beşiktaş'ın mazisine layık bir duruş ve oynattığı oyunla taraftarların sevgi ve saygısını kazanan, rakiplerin de gıpta ile baktığı bir takım yaratmak istiyorum.

Beşiktaş scout ekibiyle bir toplantı yaptım, oyun organizasyonuna uygun oyuncu profili üzerinden çalışmalarımız devam ediyor. Bunu yönetime sunup, bundan sonraki sürece devam edeceğiz.

Taraftar çok büyük güç, özellikle Beşiktaş taraftarı, bunu gördüm. Burada desibel rekorları kırıldı. Bizim oynattığımız oyunda topu geri alma süresi gibi bir şey vardır, bunu geri almak için Beşiktaş taraftarının coşkusu çok önemli.

Allah bana milli takım teknik direktörlüğü ve şimdi Beşiktaş teknik direktörlüğü nasip etti. O duyguyu büyük coşkuyla yaşıyorum. Bunun hakkını verebileceğimizi umuyorum.

OĞUZHAN ÖZYAKUP

Oğuzhan, benim milli takıma aldığım oyuncuydu. O dönem Arsenal'dan Beşiktaş'a transferiyle alakalı fikirlerimi söylemiştim. Yetenekli, eksikleri var. Bunları konuşacağız. Güçsüz taraflarıyla ilgili çalışmalar yapıp Oğuzhan'ı hem Beşiktaş'a hem milli takıma kazandıracağız.

OYUN STİLİ

Bugün oyunun her iki yönünü de doğru oynamak gerekiyor. Şampiyonlar Ligi'ni de, Dünya Kupası'nı da izlediğinde futbol buraya gitmiştir. Kafamda oyun sistemi ve oyuncu profili var, bunu çalışarak, coşkulu, istediğini saha içinde alan bir Beşiktaş takımı olacak.

Örnek aldığım ve oyun planlarını takip ettiğim teknik adamlar var. Bugün Liverpool, Şampiyonlar Ligi'ni kazandı. Çok para mı harcadılar? Liverpool'dan daha çok para harcayanlar sadece onları izledi. Çok para değil, doğru para harcamak önemli. Liverpool'u diğer kulüplerden ayıran veri analiz datasıdır."

Etiketler :