Ricardo Quaresma: "Beşiktaş forması giyenler ıslıklanmamalı"

Ricardo Quaresma: "Beşiktaş forması giyenler ıslıklanmamalı"

Geçmiş yıllarda kazandıkları başarılarda taraftarın çok büyük payı olduğunu belirtip aynı desteğin sürmesi gerektiğini ifade eden Quaresma, “Beşiktaş forması giyenler ıslıklanmamalı. Ben ve takım arkadaşlarım elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş’ın önceki akşam Avrupa Ligi’nde Genk’e 4-2 yenildiği karşılaşma, Vodafone Park’ta görülmemiş olayların yaşanmasına neden oldu. Takımlarının oyunundan memnun olmayan taraftarlar, futbolcuları, teknik heyeti ve yönetimi protesto etti. Gecenin en çok tartışılan olayı ise taraftarın sevgilisi Ricardo Quaresma’nın, tepkilerden bunalıp, tribünlere ‘susun’ işareti yapmasıydı. Maçtan sonra, “Sorun bensem, Ocak’ta ayrılabilirim” diyen Quaresma ile Vodafone Park’ta konuşup, bu sözlerinin sebeplerini anlattı.

TARAFTAR BİZİM İTİCİ GÜCÜMÜZ

İşte Ricardo Quaresma’nın açıklamaları: · “Taraftarlarımızın her şeyden önce şunu bilmesini istiyorum; bizim derdimiz para değil, Beşiktaş. Ben ve diğer futbolcu arkadaşlarım tüm maçlarda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Mücadele ediyoruz, savaşıyoruz. Bugüne dek Türkiye’de ve Avrupa’da birçok başarı kazandık. Bu başarılarda taraftarlarımızın verdiği destek çok önemli rol oynadı. Özellikle sahamızda oynadığımız maçlarda taraftarlarımızın yaptığı tezaüratlar bize itici güç oldu.

PARAYI DÜŞÜNSEYDİM ÇİN'E, RUSYA'YA GİDERDİM

Sezona iyi başlayamadığımızı kabul ediyorum ama bu hep böyle devam edecek anlamına gelmez. İddia ediyorum, Türkiye’nin en iyi kadrosuna sahibiz. Çok kısa zamanda toparlanıp eski günlerimize döneceğiz. · Beşiktaş forması giyenler hiçbir zaman ıslıklanmamalı. Ben, daha önce Beşiktaş’tan bir kez ayrıldım ve bu taraftar için geri döndüm. Ama taraftarlarımız kötü sonuçların nedeni olarak beni görüyorsa, devre arasında 5 kuruş almadan giderim. · Tekrar söylüyorum, benim derdim kesinlikle para değil. Zaten öyle bir düşüncem olsaydı, geçmişte Çin, Rusya veya Katar’dan gelen tekliflerden birini kabul eder ve şu an Beşiktaş’ta aldığımın çok daha fazlasını kazanabilirdim.

TARAFTARIN DESTEĞİ DÜNYAYA DEĞER

Genk maçı sonrası, “Sorun bensem, fazlalık olarak görülüyorsam Ocak ayında ayrılabilirim” diyen Quaresma’nın bu sözleri büyük yankı yarattı. Çok sayıda Beşiktaş taraftarı Portekizli futbolcunun sosyal medya hesabına destek mesajları atıp, “Ayrılmanı kesinlikle istemiyoruz” dedi. Quaresma da gelen mesajlar üzerine bugün bir teşekkür mesajı yayınlayıp, “Desteğiniz için teşekkürler... Bu, bizim için dünyalara değer. Şimdi bir sonraki maçımıza odaklanacağız” diye yazdı.

MEDEL: BU İŞ BİTMEDİ

Beşiktaş’ın Şilili futbolcusu Gary Medel, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda iddialı bir mesaj verdi. Siyah beyazlı takımın Genk’e 4-2 yenildiği maçta Gökhan Gönül’le birlikte taraftardan alkış alan iki futbolcudan biri olan Medel, “Bu iş burada bitmedi. Birlikte mücadeleye devam” diye yazdı.

GÜNEŞ'TEN MORAL İZNİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 4-2 kaybedilen Genk maçındaki taraftar protestoları nedeniyle moralleri bozulan futbolculara, kendilerini toparlamaları için 1 gün izin verdi. Tecrübeli çalıştırıcı oyuncularına, “İyice dinlenip, kafanızı toplayın. El ele verip Beşiktaş’ı tekrar zaferlere taşımalıyız” dedi. (Hürriyet/İsmail Er)

Etiketler :