Rıdvan Dilmen: "Beşiktaş mağlubiyeti hak etti"

Rıdvan Dilmen: "Beşiktaş mağlubiyeti hak etti"

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan programda Beşiktaş - Sivasspor maçı hakkında açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamalarından satırbaşları:

"Beşiktaş'ın atacağı 1 gol 2 basamak artırabilir. Antalya da kaybetti. Mücadeleci ama kalitesi düşük bir oyun izledik. Quaresma'nın ortasında Güven'in özgüvenli bir şekilde vuruşu vardı. Kaleci de güzelleştirdi golü.

Benim beklemediğim bir şekilde konsantrasyonu yüksek bir Sivasspor vardı sahada. Sezon başında orta sahası boş 4-4 biten maçlar bir Sivasspor vardı. Bu akşam ilk yarıda oyuncuların sıkı bir şekilde mücadelesi vardı. Beşiktaş mağlubiyeti hak etti"

 

Beşiktaş'ın bu telaşını anlayamıyorum. Pas yüzdesi düşük Oğuzhan ve Ljajic. Topu kaybetmeyen Babel ve Quaresma olmasına rağmen olağanüstü top kayıpları var. Pozisyon üretmekte zorlanmasına sebep oluyor.

Vagner Love'ı alır hoca. Niye oynamadığını da anlamadım. Güven yetenekli bir oyuncu. Kendine güveniyor ve karakterli bir oyuncu. Ben tahmin ediyorum ki Ljajic değişikliği ile çift forvete dönecektir. Çok top kaybedilen bir maçta hoca Vagner Love'ı alacaktır. 

Rıdvan Dilmen, Beşiktaş - Sivasspor karşılaşmasının ikinci yarısını yorumladı:

Hakan Keleş çok başarılı bir maç bitirdi. Kendi sakinliğide önemliydi. Teknik direktörlük kariyerinde başarılar diliyorum. Sivas takımı da son paslar ile daha öncede koparabilirdi. Beşiktaş mağlubiyeti hak etti. Beşiktaş'ın şampiyonluk yarışında hep aday olarak görüyorum. Oyuna baktığımız zaman Beşiktaş,  Başakşehir maçında da çok iyi oynadı ama 2 tane pozisyonu var. Bazen herkesi aldatabilirsiniz ama kendinizi aldatamazsınız.

Ligin lideri VAR spor. Düşünelim kaç puanı etkilediğini. VAR bir futbolcu kadar belki bir takım kadar önemli oldu. Skorları, küme düşmeyi ve şampiyonluğu etkileyecek artık bu iş. Bütün hakemler de haftayı iyi kapattılar. Kaç tane puanlar geldi gitti. Sivasspor bir kan değişikliğine gitti. Oyuncuların büyük maçlara farklı hazırlandığını görebiliyoruz. Fenerbahçe maçını da kazanacak kadar oynadılar. Bugün de iyi oynadılar ve kazandılar. iyi mücadele ettiler.

Beşiktaş, Rize maçında oyuna ortak oldu. Rize şu an sonuncu sırada. Ligin dibindeki takım 2-0'dan 2-1'e geldi ve penaltı kırmızı karta gittiler. Bunlar aldatıcı olmamalı. Beşiktaş'ı genel olarak değerlendirmek lazım. Bugün darmadağın bir oyun. Şeker gibi dağıldılar. Beşiktaş'ın duran toptan gol yemesi atomu delmekten zordu. Bir takım bu kadar sürkülasyon ile değişmez. Fabri, Tosic. Vida yedeğiydi Tosic'in. Medel, Talisca, Cenk. Dördü zate yok, bir tansi varda yok. Medel oynamadı herkesin defosu ortaya çıktı. Caner veya Gökhan çıkıyordu Medel kapatıyordu. Medel bir kişi olarak oynamıyordu. Medel'den önce kim vardı arkayı toparlayan? Atiba vardı.. Bunlar çıkınca orta saha bomboş oldu.

Sivassporlular bugün erken vurdular, pas hatalarını yanlış yaptılar. Bir de istikrarlı forvet oyuncusu olmadı. Bugün 11'leri kim tahmin ediyordu? Kimse tahmin etmiyordu. Başakşehir kazanmış Galatasaray kazanmış...Bu sezon Tolga kalede, santrfor Güven oynuyor, Dorukhan oynuyor... Bakın gurur duyuyorum. Kimse hayal etmemiş ama.  Bu plansızlık Şenol hocayı da plansızlığa götürdü. Forvetler istikrarsız. Şimdi de Medel'in sırtına binmiş gidiyor takım. Oyun olarak çok kötü oynadı Beşiktaş. Bu kadar az pozisyona girdiği, bu kadar sinirli olduğu oyun yok. Önceden Beşiktaş tek kale top oynuyordu ve 30 dakikada maç bitiyordu.

 

Beşiktaş Şenol Güneş ve ekibi aman diyecekler Medel'in üstünü örtün üşümesin diyecekler. Medel'in saçı ıslak çıkmasın diyecekler. Çünkü herkesin defosu ortaya çıktı. Ben bu maçın ortağıyım diyordu. Takımı itiyordu ileri. Ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu gördük şimdi. Oyunu karşıdan aldığı zaman görüyordu. 1.60 boyuyla sahayı görüyordu. Bir oyuncu ne kadar önemli. Medel hem savunma da hem hücumda önemli oyuncuydu. Olmadığı zaman defolar ortaya çıkıyor. O zaman Şenol hoca yeni bir format bulmalı. Oyunun son bölümüne gelirsek Beşiktaş'ın ne oynadğını göremedik. Etkili olamıyorsunuz. Çok hücumcu oyuncular ile değil etkili orta saha ile etkili oluyordu Beşiktaş.

Oyuncular taraftar diyaloglarına dikkat edecekler. Oğuzhan bir maçta gol attı kulaklarını seyirciye gösterdi. O banda girdi artık. Skorda gelmeyince protestolar girdi.O sırada teknik direktör devreye girmesi lazım. Sen biraz bekle. Hoca Oğuzhan konusunda yanlış yöntem uyguladı. Oyunda kalırsa taraftar yuhalayacak ve verim alamayacağız düşüncesi ile oyundan aldı. Bunu hoca düzeltecek yine. Beşiktaş taraftarı da protestoyu en üsluplu şekilde yapan bir tarafara sahip. Oyuncuların bu tür hareketleri yapmaması lazım. Krize krizle cevap verirseniz mağlup olabilirsiniz.

Başakşehir takımı 2 veya 3 oyuncu transfer ederse ligi forse ederler. Türkiye'nin en iyi organizasyon olan takımı lider. Oynanan oyuna baktığımız zaman ilk iki takım normal. Beşiktaş'ta Vodafone Park açıldıktan sonra bu yıl ikinci kez yenildi. Galatasaray'ın namağlup serisi de içeride devam ediyor. Başakşehir'de aynı futbolunu oynamaya çalışıyor.

 

Beşiktaş 34'ü hep fullüyordu. Geçen sene 20-25 arası oynamaya başlamıştı son haftalara. Taraftar oynanan oyunu görüyordu çünkü. Bugün24 bin küsür seyirci vardı. Eğlenemiyor, zevk alamıyordu. 2 sene oynamayan Valbuena seyircinin sevgilisi oldu. Özlemiş seyirciler çünkü." (Ajansspor)

 

Etiketler :