Rıza Çalımbay eleştirilere karşı Beşiktaş'ı örnek verdi!

Rıza Çalımbay eleştirilere karşı Beşiktaş'ı örnek verdi!

Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay kendisine yönelik eleştirilere Beşiktaş'taki kariyeriyle yanıt verdi.

Ajans Beşiktaş - Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 

Trabzon'da üst üste alınan beraberliklerden sonra kendisine yönelik eleştirilerin artmasına daha önce çalıştırdığı takımlardan örnekler vererek açıklama getiren Çalımbay şunları söyledi: 

"Beşiktaş'ı da çalıştırdım ve böyle zor bir durumda aldım. Rize 4. sıradaydı ve o devre arası Beşiktaş'ın teklifini kabul ettim. Bu konuşuluyorsa Rıza Çalımbay'ın ne yaptığına bir bakmaları lazım. Denizlispor'la Avrupa Kupaları'na gidip Lyon'u orada yenerek eledim, Sparta Pragı'ı eledim. En son Avrupa Şampiyonu Porto'ya elendim. ve Porto şampiyon oldu. Yıllarca Beşiktaş'ta oynadım, dört sene Milli Takım'da çalıştım. Bir sene İngiltere'ye gittim ve sonra antrenörlüğe başladım. Beşiktaş'ta başladığımın ikinci yarısında sadece Galatasaray'a yenildim, onun dışında mağlubiyetim yok. 

Avrupa Kupaları'nda Beşiktaş'ı gruplara kaldırdım. Benim için büyük-küçük takım diye bir şey yok, hepsi aynı. Bu baskıların çoğunu futbolculukta yaşadım. Trabzonspor'da herkes futbolu bilir diyorlar. Ben Trabzonspor'u, burayı seviyorum. Çıkıp insanlarla da konuşuyorum. O eleştirileri yapanlar dolu dolu değil, art niyetli. Konuşanlar, eleştiri yapanlar var, bazen gülüyorum. 

İnsanlar benim günlerce çalıştığım arkadaşların yerini değiştiriyorlar. Adamın sakat ya da hazır olup olmadığını bilmiyor, kendilerine göre yapıyorlar. Ama işin içine girmeleri gerekiyor. Rıza Çalımbay her yönden doludur. Önemli olan başka şeyler. Onları da sizler biliyorsunuz ama bazı şeyler de sizler de yanılıyorsunuz. Buraya geldikten sonra 'Başkanım bana 4 oyuncu lazım' diyebilirdim. Ama öyle bir şey olmadı."

Etiketler :