RÖPORTAJ | "Anlatılmaz yaşanır"

RÖPORTAJ | "Anlatılmaz yaşanır"

Kaptan Tolga Zengin, 14 ve 15. şampiyonluğunun öyküsünü anlattı...

Ajans Beşiktaş - Son 2 şampiyonlukta kaptanlık yaptı, 3. yıldızı takan ekiple beraber efsaneler arasına katıldı. Ligin en deneyimli kalecilerinden birinin olmasının yanı sıra hocası Şenol Güneş’in de en büyük yardımcılarındandı. İşte başarılı kalecinin açıklamaları:

“Statsız şampiyonluk gerçekten de inanılmaz, örneği zor bir şey. Özellikle de bizim gibi iç saha avantajının çok öne çıktığı liglerde. Fakat bu handikap bizi daha da kamçıladı. Zorluklar ve deplasmanlarla mücadele gücümüz arttı. Herkesin hakkını da vermemiz lazım. Nereye gittiysek bizi evimizde gibi karşıladı Beşiktaşlılar. Ciddi bir sempati oluştu. Tekrarı  olmayacak bir şeye imza attık. Bu süreçte bize stadını açan tüm takımlara da teşekkür ediyorum.”

‘2 şampiyonluk ayrılmaz’
“En çok sorulan sorulardan biri hangi şampiyonluğun daha değerli olduğu şeklinde. 2 şampiyonluk arasında ben tercih yapamam. Sonuçta şampiyonluk 1 maçta ilan ediliyor ama gerisinde sayısız öykü var. Her takım gibi bizler de sorunlar yaşadık. Ancak hepsini en az hasarla atlattık. Bu da şampiyonluk formüllerinden biri.”

‘Herkes beraber sevinmeli’
“Üst üste 2 şampiyonluğun tek başrol oyuncusu olmaz. Burada başkanımızdan kulüpteki sıradan bir çalışana kadar herkesin payı var. Görünmeyen, sizlerin hiç adını bile duymadığınız çok kişi var. Oynamayan ile oynayan oyuncunun aynı coşku ile sevinmesi çok önemli.

Şenol Güneş faktörü...
“2 dönemde de zor zamanlar yaşadık. Moral ve motivasyon olarak kötü günlerimiz oldu. Bu süreçte devreye hocamız girdi. Dağıttığı adalet, verdiği güven ve kriz anlarındaki tavrıyla herkesi toparladı. Bunun değerini ancak yaşayan oyuncular bilir. Şenol Güneş her futbolcu için bir şanstır.”

'Klasik bir lafın ötesi'
“Anlatılmaz yaşanır lafı bizim 2 şampiyonluğumuzu özetleyen bir söz. Asla klasik olarak kabul etmeyin. Kendi adıma da bu süreci düşünüyorum ve bu sözü doğru kabul ediyorum. Bir camia için çok değerli olan 3. yıldız sezonunda yer almak fazlasıyla anlamlı. Herkese teşekkür ederim ve yeni sezonda da aynı hedefle yürüyeceğimizin bilinmesini isterim.”

‘Küsmeyen bir taraftar'
“Statsız şampiyonluk sonrası inanılmaz bir stada kavuştuk. Bunun için çok emek harcadığını bildiğim Başkan Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi’ye çok teşekkür ederim. Taraftar sahada bizimle gibiydi. En önemlisi de hiç küsmeyen ve galibiyete hep inanan bir taraftarımız var. Demoralize olmamaları en büyük moral kaynağımız oldu.” (Fanatik-Serhat Demirtaş)