RÖPORTAJ | "Herkes gitsin Şenol Hoca kalsın"

RÖPORTAJ | "Herkes gitsin Şenol Hoca kalsın"

Beşiktaş'ın yıldızı Anderson Talisca, Sabah Gazetesi'nden Fatih Doğan'ın sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Sabah Gazetesi Yazarı Fatih Doğan, röportaja “Bu sezon çok yoruldun ama bir de şampiyonluk manşeti at” diyerek başladı. Talisca da “ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ, HER SENE BEŞİKTAŞ” başlığını verdi. İşte Beşiktaş’ın yıldızı Talisca’dan SABAH’a özel açıklamalar

 

- Geçen yıldan sonra, bu sene de şampiyonuz. Gelecek senelere de ambargo koyabiliriz. Çünkü biz yetenekli oyunculardan kurulu bir takımız!

- Portekiz'deki iki senemde de kupalar kazandım. Beşiktaş'a gelir gelmez şampiyon oldum. Tüm bunlar için Allah'a ne kadar şükretsem az kalır

- Kendi geleceğim hakkında ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Ama şunu biliyorum kim giderse gitsin bu takımda Şenol hoca mutlaka kalmalı

AZ PARAYLA ÇOK İŞ BAŞARDI

Benfica ile Portekiz Ligi'ni kazanıp, kiralık olarak Beşiktaş'ın yolunu tutan Anderson Talisca, siyah-beyazlı formayla ilk yılında da aynı başarıyı gösterdi. 33 maçta 17 gol-7 asistlik performansıyla taraftarın gönlüne taht kuran 23 yaşındaki Brezilyalı yıldız, şampiyonluk ve 3. yıldızla taçlanan sezonun ardından SABAH'a konuştu. İşte Talisca'nın anlattıkları: "Çok mutluyum, boşum yok. Portekiz'de iki senemde de hem lig hem kupa kazandım. Burada gelir gelmez kupa kazandım bunun için şükrediyorum. Çok genç yaştan itibaren baskı ile karşı kaşıya kaldım. Baskı konusundaproblemim yok. Altyapıdan çıktığımda Bahia A takımda zor bir dönemden geçiyordu. Ben de genç bir oyuncu olarak eleştirildim, kendimi ispatlamam kolay olmadı. Birçok zorluklardangeçtim ama kendimi yeteneğimle ispatladım.Bahia'da Santos adında bir hocamız vardı. 17-18 yaşlarında bana güvendi ve o güvenle daha kolay ilerledim.

GELECEĞİM BANA BAĞLI DEĞİL

"Sezon açılışı olan 3 Temmuz'da burada olacak mısın" diye sorduğumuz Talisca, "Bu bana bağlı değil. Oturur, konuşuruz. Bana kalırsa, ben burada kalırım" yanıtını verdi. "Peki Güneş" diyoruz, o konuda çok net konuşuyor: "Kim giderse gitsin ama o kalsın. Başarılı olmamızın en büyük unsurlarından biriydi. Ona güvendim. Defans yönünden hocamız bana çok şey kattı. Avrupa'da üst düzey olmak için hücumda olduğu kadar topsuz alanda da etkili olmakgerektiğini ondan öğrendim."

SAKATLANMASAYDIM GEÇERDİM

Sakatlanmasaydım eğer, Vagner Love (23) var Cenk Tosun (18) var çok gol atan, onlarla mücadele ederdim kafa kafaya gelirdim. Ama sakatlık da bizim hayatımızın bir parçası.Yakınacak bir şey yok. O nedenle geride kaldım. (13 gol).

SOSA İLE YETENEKLERİMİZ FARKLI

Sosa büyük bir oyuncu, yetenekli ve burada da kendisini ispatlamış. Şampiyon olmuş. Milan'da oynuyor. Benim de kendime göre yeteneklerim var. O da büyük bir takımda oynuyor, ben de büyük bir takımda yeteneklerimi sergiliyorum.

MİLLİ TAKIM HER ZAMAN HAYALİM

Milli Takım hayal gibi bir şey. Rio Olimpiyatları'ndan önceki tüm yaş grubuna kadar her maça gittim. Olimpiyat kadrosunaalınmamak ben de hayal kırıklığı oldu. İncindim. Brezilya Milli Takımı'nda oynamak, her zaman benim hayalimdir.

HER TAKIMA KAFA TUTABİLİRİZ

Şampiyonlar Ligi, UEFA Ligi farklı kategoriler… UEFA'da Lyon'a penaltılarla elendik. Hem Şampiyonlar Ligi'nde hem de UEFA Ligi'ndeAvrupa'nın her takımına kafa tutabileceğimizigösterdik. İlerleyen zamanlarda bu takımın UEFA Kupası'nı kaldırabileceğini gösterdik.

TÜRKİYE'DE 3 BÜYÜKLER GERÇEĞİ VAR

Fenerbahçe ve Galatasaray hakkında çok fazla bilgim yoktu. Başakşehir'den kimse bunu beklemiyordu. Onları da tebrik etmek gerek. Gördüğüm kadarıyla Türkiye'de bir üç büyükler gerçeği var. Şampiyonluk ipini biz göğüsledik. Gelecek sene ne olacak göreceğiz.

SERT ŞUTLARIMA BABAM KIZARDI

Yetenek Allah vergisi ama bunu çalışarak geliştiriyorsunuz. Çocuğun ayağına top verdiğinizde önce sürüklemeye filan çalışır ama ben öyle değildim. Ben topu ayağıma alır almaz şut atmaya başlıyordum. Babam kızıyordu, 'yavaş şut çek' diye. Bir keresinde televizyonu devirmiştim. Neyse ki bozulmamıştı. Hala boş zamanlarımda bile antrenman çalışmalarına devam ediyorum. Top sürüyorum, şut çekiyorum

HAYATIN ANLAMI NE?

Öğrenmek, saygı duymak, iyi baba olmak, iyi bir eş, iyi bir evlat olmak… Sürekli gelişmek. Doğruyu söylemek. Çok konu var. Daha iyi bir insan olmak için çok şey öğrenmek gerek. Hayatta örnek aldığım insan babam. Beni o eğitti. Annem de babam da bana çok şey kattı. Babam hala aynı işinde çalışıyor. Matbaa işi yapıyor. Kendi halinde yaşamak istiyor.

EVDE BİR TELEVİZYONDA SADECE MAÇ AÇIK

Talisca'ya en sevdiği aktör ve aktristi sorunca hayatının futbol olduğunu anlıyoruz: Çok film izlemiyorum. İşimle ilgili şeyler seyrediyorum. Bıraksan iki gün boyunca maç izlerim. Maç tekrarlarını bile izliyorum. Bir televizyonum var sırf maç için kapanmıyor. Eşim buna sinir oluyor. İyi bir teknik direktör olacağım. Online olarak bazı kursları bitirdim.

BASİT BİR İNSANIM

Talisca geçenlerde sosyal medyada arabanı yıkarken fotoğrafın vardı. Daha önce hiç arabasını kendi yıkayan futbolcu görmemiştim... Araba yıkamayı seviyorum. Basit bir insanım. Normalim. Kaldırım kenarında oturup yemek de yerim. Benim normal insanlardan ne farkım var ki. Halk insanıyım.

QUARESMA; ABİM, ADAMIM

Talisca ile kısa kısa;

ŞENOL GÜNEŞ: Büyük hoca, adam, tüm övgüleri hak eden insan.
BEŞİKTAŞ: Büyük kulüp.
FİKRET ORMAN: Büyük insan.
TARAFTAR: Mükemmel.
ANNE: Her şey
EŞİN: Hayat
QUARESMA: Abim, adamım. İkimiz de çok yetenekliyiz. O tecrübeli ben yeni başlıyorum.
ADRİANO: Dostum, büyük profesyonel.
YEMEK: Döner, kebap, köfte, künefe…

(Sabah Gazetesi - Fatih Doğan. Fotoğraf: Bahadır Beyarslan)