Ruiz: "Korona virüs için bireysel önlemler arttı"

Ruiz: "Korona virüs için bireysel önlemler arttı"

Beşiktaş'ın İspanyol defans oyuncusu Victor Ruiz, koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'de yaşadıklarını anlattı.

Ajans Beşiktaş - İşte Victor Ruiz'in İspanyol medyasına verdiği röportaj:

"GÜNLÜK YAŞAM SÜRÜYOR"

Türkiye'deki durum, bugünlerde daha öncesine göre daha gri olmaya başladı. Belki İtalya ya da İspanya'daki seviyeye gelmeyecek ancak insanlar bu konuyla ilgili endişelenmeye başladı. 5-6 gündür okullar, üniversiteler kapandı ancak gerisindeki günlük yaşam aynı şekilde devam ediyor.

"BİREYSEL ÖNLEMLER ARTTI"

Günler ilerledikçe daha kötüye gidiyor. Televizyonlarda daha çok vaka ile ilgili bilgi verilmeye başlandıkça, herkes bireysel olarak daha çok önlem almaya başladı.

"DİĞER ÜLKELER KARARA İTTİ"

19 Mart, liglere ara verilmeye karar verildiği tarih. Dünyanın diğer liglerindeki her türlü futbolun durmuş olması da bu kararı vermeye itti. Günler geçtikçe endişe büyüyor ama Türkiye'de süreç olarak diğer ülkelerin gerisindeyiz. İtalya ya da İspanya'da geçen 10-15 gün boyunca, Türkiye'de pozitif vaka sayısı hiç yoktu.

"AYNI ŞEKİLDE İDMANDAYDIK"

Geçen Pazar günü Galatasaray'a karşı derbi oynadık sonrasında normal şekilde idman yaptık. Antalyaspor ile oynayacağımız maça hazırlanıyorduk. Ancak Perşembe günü federasyon ligin durduğunu açıkladı ve her şey iptal edildi. Bize evlerimizde kalmamız gerektiği söylendi. Bir idman programı verilecek evlerde uygulamamız için. Evde kalmamız gerekiyor bir süre, sabırlıyız.

"BENDEN ENDİŞELİLERDİ"

Soyunma odasında birçok farklı ülkeden takım arkadaşım var ve İspanya'dan olduğum için ve ülkemiz son günlerde çok hızlı etkilendiği için, özellikle endişelilerdi. Ancak sonrasında takım arkadaşlarımın tamamının ülkelerinde pozitif vakalar oldu ve hepimiz birbirmizle bilgi alışverişinde bulunmaya başladık.

"AİLEMİZE YAKIN DEĞİLİZ"

İspanya'da ailem var ve günlük olarak konuşuyoruz. Birbirimize neler söylendiğini, okuduklarımızı, gördüklerimizi anlatıyoruz. Her şeyle ilgili konuşuyoruz. Şu anda ciddi bir endişe olması normal çünkü ailelerimize yakın değiliz. Umarım kısa sürede her şey normale döner ve bu durumdan kurtuluruz. (Sporx)