''Saadet zinciri kırıldı''

''Saadet zinciri kırıldı''

Milliyet Gazetesi yazarı Attila Gökçe, Beşiktaş'ın deplasmanda Alanyaspor'a 2-1 kaybettiği maçı bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Attila Gökçe'nin bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Alanya’da bir seri sonu gösterisi…
Alanyaspor bir hafta içinde deplasmanda hem Gençlerbirliği’ne, hem de erteleme maçında Göztepe’ye peş peşe mağlup olarak, yenilmezlik unvanını kaybediyor. Beşiktaş da Başakşehir, Fenerbahçe ve Kasımpaşa karşısında hem golleri hem de güzel oyunlarıyla adeta bir saadet zinciri oluşturuyor.
İki takım santrada buluşurken gökten yağmur değil, baraj yağıyor adeta.
Saha ağır, top kontrolü zor, hem de çok zor.
Alanyaspor yenilginin seriye dönmemesi için kendi evindeki baskın karakterine, “dominant” kimliğine bürünüyor..
Beşiktaş’ta o uyumlu oyun, çabukluk, hamle üstünlüğü ve bitiricilik anlamında alıştığımız tabloları göremiyoruz.
Enerjisi ve sinerjisi tükenmiş kibar misafir konumunda Beşiktaş.
Akıcı pas oyunu yok. İkili mücadelelerde top kaybediyorlar. Savunmanın önünde güvenlik noktası olarak dikilen Josef panik halinde topu savurmaktan, taca atmaktan fazlasını yapamıyor.
Orta alanda da verimsiz ve etkisiz bir Beşiktaş var. Dorukhan’ın “kraker” misali kırılgan hali, yürek hoplatıyor. Yeni bir sakatlık durumu mu? Yoksa beklenmeyen bir yorgunluk mu? Larin derseniz o da takım arkadaşlarına ayak uyduruyor. Buluştuğu toplara sahip olamamak, en küçük müdahalede kaybetmek hali. Verimsiz ve desteksiz oyunda Aboubakar da boşuna çırpınıyor.
Beşiktaş, topun ve rakibin peşinde koşuşturmaktan kendi oyununu oynamaya fırsat bulamıyor, nefes alamıyor.
Atilla Karaoğlan,VAR uyarısıyla Ghezzal’ın kolunu görüp penaltı kararı veriyor…
Topun başında Bakasetas var. Vuruş… Top ve Utku farklı köşelerde.
Sergen Hoca’nın ikinci yarıda oyuna müdahalesi N’Koudou ve Mensah’la başlıyor. Hayır şiddetli akıntıyı önleyemiyor bu hamleler. Bakasetas’ın ikinci golü geliyor. Ardından Güven ve Oğuzhan hamlesi… Tam da doksanıncı dakikada Efkan, Güven’in formasından çekiştiriyor. Yaka paça yapışmanın cezası penaltı. Aboubakar’la farkı bire indiriyorlar. Uzatma süresi 7 dakika…Beşiktaş adeta mucizeyi arıyor,olmuyor.
Her iki takımın seri sonu. Alanyaspor yenilgilere son veriyor. Beşiktaş saadet zincirini kırıyor.
G.Saray “bay” kalmış, kenarda. Fenerbahçe kaybetmiş, Beşiktaş lideri yense, yine dördüncü sırada kalacaktı ama, puan farkını da 1’e indirecekti. Yapamadılar.
Maç oynanırken Vida’yı yedek kulübesinde gördük. Adem Ljajic sanki dükkanı kapatmış gibi, orada da yoktu. Takımın en pahalı iki oyuncusu sanki kış uykusundaydı.
Beşiktaş’ın bordrosu ile kadrosu çok farklıydı…
Hazin, ama gerçek.
Saygı duruşu: Beşiktaşlı meslektaşım, tv eleştirmeni dostum Burhan Ayeri 44 yılda ilk kez kendini yorgun hissetti ve izne çıktı. İzinli olarak aramızdan ayrıldı. Rahmet ve baş sağlığı diliyorum.

Etiketler :