Şampiyonu Devler Ligi'nde zor bir takvim bekliyor!

Şampiyonu Devler Ligi'nde zor bir takvim bekliyor!

Spor Toto Süper Lig'i şampiyon bitirecek olan takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki eleme takvimi ve rakipleri bir bir belli olmaya başladı.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'i şampiyon bitirecek olan takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki eleme takvimi ve rakipleri bir bir belli olmaya başladı.

İŞTE MUHTEMEL RAKİPLER VE FİKSTÜR

Tüm liglerde şampiyon olan veya olması muhtemel takımlar belli olmaya başladı. İşte eleme takvimi ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Süper Lig şampiyonunun muhtemel rakipleri...

HANGİ TURDAN KATILACAĞIZ: 2 İHTİMAL

Spor Toto Süper Lig şampiyonu, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 1. veya 2. eleme turundan katılacak. Şampiyon olma ihtimali bulunan Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 1. eleme turunda seribaşı olması kesin, 2. turda ise kuvvetle muhtemel seri başı olacak. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan takım, kendi liginden de Şampiyonlar Ligi vizesi alırsa 2. eleme turundan; eğer kendi liginde şampiyon olamazsa 1. eleme turundan katılım sağlanacak. Real Madrid ve Manchester City yarı final eşleşmesinin galibi şampiyon olursa 2. eleme turundan başlayacağız. İtalyan derbisinin olacağı diğer yarı final eşleşmesinde ise Milan ve Inter karşılaşacak. Inter şu an kendi liginde 4'üncü, Milan ise 6'ıncı sırada...

1. ELEME TURUNDAKİ TAKIMLAR

1. eleme turuna katılması kesin olarak takımlar Macaristan'dan Ferençvaroş, Kazakistan'dan Astana, Litvanya'dan Zalgiris, Finlandiya'dan HJK, Estonya'dan Flora, İrlanda'da Shamrock Rovers, Galler'den New Saints, Slovenya'dan Olimpija Ljubljana, Bosna'dan Zrincjski Mostar, Cebelitarık'tan Lincoln Red Imps, Belarus'tan Shakhtyor Soligorsk, İzlanda'dan Kİ, Gürcistan'dan Dinamo Tiflis, İsveç'ten Hacken, Letonya'dan Valmiera, Kuzey İrlanda'dan Larne, Malta'dan Hamrun Spartans... İsrail'de şampiyonluk yarışında olan Maccabi Haifa ya da Hapoel Be'er Sheva takımlarından bir tanesi de bu tura katılacak.

DAHİL OLACAK TAKIMLAR

Bu takımlar dışında Bulgaristan, Romanya, Azerbaycan, Polonya, Slovenya, Moldova, Lüksemburg, Kosova, Ermenistan, Arnavutluk, Makedonya şampiyonları da bu turda yer alacak. Bu şampiyonlara ek olarak Karadağ Ligi şampiyonu, İzlanda'dan Breidablik, San Marino'dan Tre Penne ve Andorra Ligi şampiyonlarından iki tanesi de 1. eleme turuna dahil olacak.

İLK MAÇLAR 11-12 TEMMUZ'DA

UEFA Şampiyonlar Ligi 1. eleme turu kura çekimi 20 Haziran 2023'te gerçekleşecek. İlk maçlar 11-12 Temmuz'da, rövanşları ise 18-19 Temmuz'da oynanacak. Kazananlar 2. eleme turuna, kaybedenler ise UEFA Konferans Ligi 2. eleme turuna katılacak.

2. ELEME TURUNDAKİ TAKIMLAR

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda 20 takım yer alacak ve bu takımlardan biri temsilcimiz olacak. Buraya katılan temsilcimiz yüksek ihtimalle seri başı arasında olacak. Şu ana kadar Hırvatistan'dan Dinamo Zagreb ve Norveç'ten Molde bu turda olması kesinleşen takımlar. Ayrıca Danimarka şampiyonu da yer alacak. 1. eleme turundan gelen 16 takım da bu turda yarışacak. 2. eleme turu kuraları 21 Haziran'da çekilecek, maçlar 26-26 Temmuz, 1-2 Ağustos'ta oynanacak.

3. ELEME TURU

Temsilcimiz, 2. eleme turunu geçerse 3. eleme turunda yer alacak. Bu turda olması kesinleşen takımlar Çekya ve Yunanistan şampiyonlar. Yunanistan'dan gelecek takım Panathinaikos veya AEK olacak. Çekya'dan gelen takım ise Sparta Prag veya Slavia Prag olacak. 2. eleme turundan yükselecek 10 takımla birlikte toplam 12 takım tur arayacak. 3. eleme turu kuraları 24 Temmuz'da çekilecek, maçlar ise 8-9 Ağustos ile 15 Ağustos'ta oynanacak.

PLAYOFF TURU

Temsilcimiz, 3. eleme turunu geçerse playoff turunda mücadele edecek. Burada İsviçre şampiyonu Young Boys ve Belçika şampiyonları ile birlikte 3. eleme turundan gelecek 6 takım yarışacak. Kuralar 7 Ağustos'ta çekilecek, maçlar 22-23 Ağustos ile 29-30 Ağustos'ta oynanacak. Bu tur geçilirse UEFA Şampiyonlar Ligi gruplarına katılınacak. (Akşam)