Sarper Çetinkaya: "Futbolcuların vücudu 4 haftada dejenere olur"

Sarper Çetinkaya: "Futbolcuların vücudu 4 haftada dejenere olur"

Uzman doktor Sarper Çetinkaya futbolcularda yaşanabilecek durumu böyle açıkladı: “Yağlanmamak, kilo almamak için abur-cubur yenmeyecek. Sporcular ilk olarak virüsle kontağını azaltacak. Kendini izole edecek. Salona gitmeyecek." dedi.

Ajans Beşiktaş - Sporcu sakatlıkları konusunda Türkiye'nin önde gelen isimlerinden biri olan Sarper Çetinkaya, Türkiye'deki erteleme sürecini değerlendirdi. Her şeyden önce futbolcuların kendilerini iyi tanıdığını ve evde uymaları gereken kuralları bildiklerini söyleyen Çetinkaya şu ifadeleri kullandı:

“Sporcular önce virüsle kontağını azaltacak. Kendini izole edecek. Zaten yemesini içmesini biliyor. Bilmeyen profesyonel olarak zaten bu işi yapamaz. Yağlanmamak, kilo almamak için aburcubur yemeyecek, gazlı içecek tüketmeyecek.”

‘ORMANDA KOŞULUR’

 

“Çoğunun evinde zaten alet vardır. Bisiklet, koşu bandı gibi. Salona gitmeyecek, evinde çalışacak. Diyelim ki takvim belirlendi. Örneğin ‘Mayısta lig başlıyor' denilecek. O zaman kondisyon açığını kapatmak için 1-2 hafta çalışılacak. Yükleme dozunu boşluğa göre ayarlıyorsun. Ortam sakinleştikten, ateş biraz dindikten sonra ormanda koşarsın, büyük alanda 2-3 kişi temassız çalışırsın. Ligler geç biterse önümüzdeki sezon da sarkar. Ligler ağustosta değil de eylülde başlar. Futbolcuların vücudu 4 haftada dejenere olur. Ama çabuk toparlanır.” (Sözcü - Ali Aydın)