Şenes Erzik TFF'yi eleştirdi: "Sorumluluk almıyorlar"

Şenes Erzik TFF'yi eleştirdi: "Sorumluluk almıyorlar"

Türk futbolunun duayen isimlerden TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme yönelik dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı, FIFA ve UEFA Onursal Üyesi Şenes Erzik, koronavirüs ve futbol gündemine yönelik açıklamalar yaptı. Erzik, ligin ertelenmesi konusunda neler söyledi? FIFA hangi konuda unutuluyor? Erzik’den flaş sözler…

Şenes Erzik’den TFF’ye gönderme

Koronavirüs sebebiyle Süper Lig’e verilen ara sonrasında ligin ne zaman başlayacağı tartışma yaratmıştı. Şenes Erzik, Türkiye Futbol Federasyonu’na göndermelerde bulundu.

Şenes Erzik: ”Tescili doğru bulmuyorum”

Erzik, “Dünyanın bile mücadele etmekte zorlandığı bir durumla karşı karşıyayız. Liglerin yeniden başlaması için Haziran sonu-Temmuz başı gibi bir tarih vermiştim. Rekabet açısından şimdiden tescili doğru bulmuyorum. Salgının hangi boyuta ulaşacağını öngörmemiz imkânsız. Şu an başlangıç için tarih vermem mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Şenes Erzik: “Kimse sorumluluk almıyor”

Belirsizliğin sürdüğünü kaydeden Erzik, “Kimse sorumluluk almak istemiyor. Danışmamız gereken yer Bilim Kurulu. Canla başla mücadele ediyorlar. Futbolu bilimin dışına itemezsiniz. Farklı kurullar oluşturulup bilim çerçevesinde karar alınması şart” dedi.

Şenes Erzik: "Pastayı menajerler ve yayıncılar yedi"

Erzik, futbolun endüstriyel hale gelmesini de eleştirip ”Menajerler, yayıncılar pastayı yedi. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” yorumunda bulundu.

Şenes Erzik: “FIFA’yı herkes unutuyor”

Transfer ve maç takviminde bir numaralı yetkinin FIFA'da olduğunu hatırlatan duayen isim, “Herkes FIFA'yı unutuyor. Ligler sarkarsa sözleşmesi mayıs ya da haziran sonunda biten futbolcular var. Takvim, adı kadar hafif değil. Aylarca çalışılması lâzım. 365 gün müsabaka olan bir organizasyondan bahsediyoruz. FIFA her konuda üzerine düşeni yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Şenes Erzil: “Bir koyundan bir post çıkar”

COVID-19 salgınının insanlara yeniden insanlığı hatırlattığını kaydeden Şenes Erzik, şu ifadeleri kullandı:

“Eski bir lâf vardır ‘Bir koyundan bir post çıkar' diye. Bu virüs canımızı çok yaktı ama bizlere insanlığımızı da yeniden hatırlattı. Nasıl çaresiz duruma düşebileceğimizi gördük.”

Şenes Erzik: “EURO 2020 sistemi hatalıydı”

Ertelenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nın farklı kentlerde oynanmasına başından beri karşı çıktığını kaydeden Erzik “Bunun ne kadar yanlış bir karar olduğu ortaya çıktı. Bu durumda zaten oynanamazdı. Farklı şehirlere dağıtılınca da bu turnuvanın düzenlenmesi imkânsız hale geldi. Gianni İnfantino'nun dediği gibi yeni bir takvim üzerine çalışılmalı” diye konuştu. (Skor)