Şenol Güneş: “Ali Koç beyefendi bir adam.”

Şenol Güneş: “Ali Koç beyefendi bir adam.”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarına antrenman öncesi açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar:

"Hepiniz hoş geldiniz. Hayırlı olsun yeni sezon hepimize. Bu dünya seçim değil imtihan dünyası. Kazandıklarımızın değerini bilmek, kaybettiklerinizde yılmadan durabilmek; kazanmanın değerleriyle düzgün durabilmek, bundan sonrası için çok daha önemli. Bu ülkenin her insanı değerlidir.

Ülkemizde birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz zamanlarda yaşıyoruz. Bu dönem sanat ve spor daha ön plana çıkmalı. 3 tane oyuncum Dünya Kupası'nda gurur duyuyorum. Daha çok futbol konuşalım istiyorum. En son Talisca ile Tosic gitti. Gelene gidene bakmak yerine elimizde olana bakmak lazım. Gidenlerden çok büyük emek verenler var. 

Ricardo, Pepe, Vida Dünya Kupası'ndalar onları tebrik ediyorum. Bizim için iyi niyet, samimiyet ve çalışma çok önemli. Ayrıca güven çok önemli. Güven, ruh gibidir. Terkettiği bedene asla geri dönmez. Bunun kıymetini bilmek lazım. 

Yola çıktıklarınızı yolda bulduklarınıza değişirseniz yalnız kalırsınız. Taraftarımıza karşı ödenmesi gereken borçlarımız var. Daha iyi ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. 4. olmamız bunu hakettiğimiz anlamına gelmez. Biz ne olduğumuzu biliyoruz. Emek veren herkese teşekkür ediyorum. Tribünden gelen ve Beşiktaş'ı en iyi şekilde temsil eden bir başkan var.

Burdaki duruma göre karar vereceğiz. Sonra Slovakya'ya gideceğiz. Kimler kalır kimler gider bilmiyorum. Negredo iyi oyuncu. Negredo'yu takımda tutmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Negredo dün geldi idmana çıkmasına gerek yok dedim.Oğuzhan'dan ben çok şey bekliyorum. Kim gelir bilmiyorum.

Ben burda olmaktan mutluyum. Doğrulardan vazgeçmeyeceğim. Daha çok çalışacağım. Aynı hataları tekrarlamayacğız. Önce içerde sonra dışarda kazanacağız. İçerde kazanırsak dışarda zaten kazanırız. Güç birliğine enerjiye ihtiyacımız var.

Yanıma gelecek olanın futbol bilgisi olacak, çalışacak, bana yardımcı olacak... Çok büyük bir olay değil, katkısı olur mu? Olur. Kolay değil bunlar. Olacak, birini alacağız.

Santrfor alınca Negredo'nun gitmesi onun yararına, yedek bekletirsem ona stres kulüpte kalırsa kulübe külfet... Lens şu an bizim oyuncumuz. Kötü oyuncu değil. Maliyeti yüksek. O zaman Orkan kalsın diyorum. 

Quaresma Türk Futbolunda en güzel örnek. Quaresma en kızdığım ve en çok takdir ettiğim kişi. Adam 36 yaşına oynuyor. Love çok iyi oyuncu ama tutmadı. Güvenini kaybetti, sakatlandı. Golcülüğü de var ama olmadı. Varsa kulüp ona da git dedim. Cenk gidince Love'u aldık belki almasak daha iyiydi. Negredo'yu da etkiledi belki.

Benim için bir numara Necip. Adam görev alırsam oynayacağım almazsam çalışacağım. Atiba konusunun olumlu olacağını düşünüyorum. Ersan Beşiktaş'ta bırakmak istiyor futbolu. Ersan'ın işi bedava olacaksa bizim yararımıza olur. 

Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynanan maçta yaşananlar konusunda sarı-lacivertli kulübün atılan cisimlerle ilgili açıklamasının hatırlatılması üzerine Güneş, şunları söyledi:

"Beyaz sayfa her zaman var, kirletiyoruz. Ali beyi tanıyorum. Aziz beyle de çok iyi dostluklarımız oldu. Kendi gerçeklerimizi futbolda saptırıyoruz. Komployu ben yaptım, o zaman cismi de ben attım, ben düştüm. Muayeneye gittim, gözümde yırtık var. Kanama oldu. Daha önce tansiyon 17'ye çıkmamıştı. Kıyafetim de bordo-mavi değildi. Komplo, kumpas, tiyatro niye yapayım. Sen yaptırtma o zaman. Soyunma odasına gelseydin. Kim ne kazandı. Ben de kaybettim. Çok üzüldüm, kırıldım. İçten darbe gördük. Mühim olan ayakta durabilmek. dedi.

Transferle ilgili konuşan Güneş, "Transfer yavaş gitmiyor, para yok. Konu tamamen para. Bu sene Gökhan'a güveniyorum. Ya oynayacak ya oynayacak başka yolu yok. " dedi.

Güneş, Video Hakem Sistemi hakkında, "Önce vicdan olacak. Önemli olan işin gereğinin yapılması. Kuralların kişilere göre değişmemesi lazım." ifadelerini kullandı.

 

 

Etiketler :