Şenol Güneş: "Burak'ı Beşiktaş'a gelirken kim istiyordu?"

Şenol Güneş: "Burak'ı Beşiktaş'a gelirken kim istiyordu?"

“Andorra maçını Vodafone Park’ta, Arnavutluk maçını Saracoğlu’nda, İzlanda maçını da G.Saray’ın stadında oynayarak, Avrupa’ya gideceğiz. Doğu’dan başladık batıya gideceğiz. Mazeret yok, finallere katılacağız.”

Ajans Beşiktaş - MİLLİ Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, TFF’nin Milli Takım merkezine dönüştürülen ve müze görüntüsü kazandırılan Levent’teki binasında basınla bir araya geldi. Güneş, tarihi yapının düzenlenmesinde arkadaşı Sunay Akın’dan destek aldığını belirterek, “Biliyorsunuz onun müze konusunda deneyimi var. Kendisi de bir müze sahibi. Bize yardımcı oldu” dedi. Güneş, Milli Takım’ın İstanbul’da maç oynamasıyla ilgili düşüncesini ve iddiasını da şöyle anlattı: Biliyorsunuz en doğudan başladık, batıya doğru geliyoruz. Hedefimiz doğudan da en batıya gitmek. Andorra maçını Vodafone Park’ta, Arnavutluk maçını Şükrü Saracoğlu’nda, İzlanda maçını da G.Saray’ın Stadı Türk Telekom’da oynayıp, finallere gideceğiz. Hiçbir mazeret yok” ifadelerini kullandı.

YEMEKLE DEĞER ARTMAZ

İstanbul’da daha önce Milli Takım oyuncularına gösterilen tepki konusunda endişe duymadığını belirten Güneş, “Bizim insanımız bu. İstanbul’da yaşayanların çoğu da Anadolu’dan gelenler. Biz Avrupa’ya, İstanbul’dan gitmek istiyoruz. Bunu yapacağız. Olumsuzlukları atalım. Sorunlar var ama bunlarla yüzleşmeden çözüm bulamayız. Takım iyi olursa bu tribünlere de olumlu yansır. ‘Türk futbolunun marka değerini yükseltelim’ diyoruz. Bunu bir araya gelip yemek yiyerek yapamayız. Fikir birliğiyle yaparız. 76 milyon bir araya gelmeli. Kiminin sesi, kiminin nefesi, kiminin duası…” diye konuştu.

DEVLET YOKSA PARA YOK

ŞENOL Güneş, kulüp ve sporcuların vergilerini ödemesi konusuna da değindi: KHK çıktı. Kaç kulüp uyguladı. Vergi çok önemli. Adam 1 milyon dolar vergiyi unutuyor! Yönetici 2 dakikada sözleşmeyi imzalıyor ama borcunu 2 senede ödemiyor. Şimdi ‘Kulüpler küçülmeli’ deniyor. 2 sene önce neden küçülmedin! Parayı devlet veriyor, yönetici harcıyor. Devlet yoksa, para da yok. Devletten para alarak kulüp yönetilmez. Umarım yayıncı kuruluş sorunu da çözüme kavuşur.

MURiQi iYi GOLCÜ

GÜNEŞ, F.Bahçe’nin fl aş transferi Muriqi için, “Vedat iyi golcü. Topla alışverişi iyi. Büyük takımlarda kapalı savunmalara karşı nasıl oynayacak bilemiyoruz. Stoper onu markaj altına alır da etkisiz olursa, onun kötü olduğu anlamına mı gelir!” dedi.

BURAK HALA GELİŞİYOR

ŞENOL Güneş, Burak Yılmaz’ın Milli Takım’a dönüşü hakkında şu ifadeleri kullandı: Burak’ı Beşiktaş’a gelirken kim istiyordu. İsteyenler söyleyebiliyor muydu? Alındıktan sonra kim sahip çıktı. Burak’a kefil oldum, çünkü bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Kulüp için doğruydu ama benim için yanlıştı. Kulüp içinde de olumsuz düşünceler vardı. Burak’ın menfaatlerini çok bildiğini düşünmüyorum. Öyle olsa Çin’den gelmezdi. Eskişehir’den Trabzon’a gelirken de isteyerek geldi. Cebinden 50 bin TL’yi ödeyerek geldi. O zaman Trabzon’da Yattara vardı onu sola koydum, solda oynadı. Forvette ihtiyaç oldu, forvet oynadı. Önce itiraz eder, sonra yapar. Burak kendini sürekli geliştiren bir oyuncu. Hâlâ gelişiyor.

RAPOR VERİYORUZ

GÜNEŞ, Milli Takım’a gelen oyuncular hakkında kulüplerine rapor verdiklerini belirterek, “Oyuncunun eksiklarını, geliştirmesi gereken yönlerini not edip, kulüplerine bildiriyoruz. Onlardan da aynı şekilde rapor istiyoruz. Oyuncuları geliştirmemiz için bu gerekli” dedi.

ALTAY’IN İŞİ ÇOK ZOR

GÜNEŞ, genç kaleci Altay ve diğer kaleciler konusunda şu yorumu yaptı: Altay’ın işi zor. Çünkü Harun gibi iyi bir kaleci var. Ancak büyük takımlarda hata yapınca, iyi yaptıkların unutuluyor. Böyle bir zorluğu var. Uğurcan iyi kaleci. Yetenek olarak Sinan’ın önünde ama Sinan daha tecrübeli.

YUSUF GELİŞMELİ

GÜNEŞ: Yusuf Yazıcı çok yaratıcı bir oyuncu. Ancak savunma yönünü güçlendirmeli. Top da kapmalı. Ama bu sene ne olacağını bilmiyoruz. Gitmeyip, sorunlu kalacaksa hem ona hem takıma yazık olur.

HASAN ALİ VAZGEÇİLMEZİM

FENERBAHÇE’NİN sol beke transfer yapması halinde belki de Hasan Ali’yi oynatmayacağını belirten Güneş, “Ancak Hasan Ali şu  an Milli Takım’da alternatifsiz. Sol ayaklı bek ve stoperde sorun yaşıyorum. Oğuzhan da Beşiktaş’ta oynayamayacaksa, gitsin başka takımda oynasın” ifadesini kullandı. (Akşam)