Şenol Güneş: "Hiçbir takıma haksızlık yapılmasın. Bu maçı da biz Pazar günü istemiştik"

Şenol Güneş: "Hiçbir takıma haksızlık yapılmasın. Bu maçı da biz Pazar günü istemiştik"

Süper Lig'in 5. hafta mücadelesinde bu akşam Beşiktaş kendi sahasında Yeni Malatyaspor'u ağırladı.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig 2018/2019 Sezonu 5. Hafta mücadelesinde Beşiktaş E.Y. Malatyaspor'u evinde konuk etti.  Karşılaşma sonrası konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş,  "Pas yapmaya müsait bir zemin yoktu. Çocuğu neden aldığımızı şaşırdık, Adem topu almaya giderken zemine takıldı ve düştü.

Futbolun oynanması için bizim takımın, rakibin, zeminin, hakemin iyi olması gerekiyor. Bugün olumsuzluklara rağmen maçı kazanmayı başardık. Olumsuzluklara rağmen üstesinden gelmeyi başardılar, oyuncularımı tebrik ediyorum.

Bazen şöyle, böyle yapsınlar diye eleştiriyorlar. Taktiğimizi değiştirdik, forvetlere değil, defanslara gol attırıyoruz. Türk futbolunda gelişim var. Ciddi konuşunca kırıyorum birilerini.

Gol vuruşunu yapmayı azalttık, pozisyon zenginliğinden çok şut teşebbüsümüz az. Bunlar iyi zeminde olur. Akhisar maçı da, Antalyaspor maçı da böyle geçti. Sıkıntımız var. Düşündüğümüz oyun güzelliği, akıcılık yok. 

Kırmızı gösterilse de, Fenerbahçe maçı da olsa haftaya... Bu VAR niye var anlamadım? Adamın sarı kart görmemesi lazım, sarı kart görüyor. 2. sarı kartta kırmızıya dönerse VAR'a bakılır deniyor, bakmıyor.

İsteyen istediği gibi karar alır, biz uyarız. Hiçbir takıma haksızlık yapılmasın. Daha önce saat ve gün için çok talebimiz oldu ve olmadı. Bu maçı da biz Pazar günü istemiştik."

Bugün fazla değinmeyeyim bu konulara, haftaya Fenerbahçe maçı var, en azından ben sahada kalayım." dedi.

İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlanırken ikinci yarı Portekizli yıldız Pepe'nin golüyle Beşiktaş 1-0 öne geçti. Gary Medel gördüğü kartla oyun dışı kalırken Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü. 10 kişi kalan Beşiktaş'ta Hollandalı yıldız Ryan Babel, rakip takım filelerini havalandırdı ve skoru 2-0'a getirdi. 88. dakika Beşiktaş karşısında 1 gol kaydeden Evkur Yeni Malatyaspor Vodafone Park'tan mağlup ayrıldı. 

Etiketler :